С българска победа завърши втория ден на "Странджа"

Кристиян Николов дебютира на сцената по най-добрия възможен начин

С българска победа завърши втория ден на "Странджа"

С третата българска победа завърши вторият състезателен ден на международния боксов турнир "Странджа", провеждащ се в столичната зала "София".

 

Кристиян Николов дебютира на сцената по най-добрия възможен начин и направи отлично впечатление с представянето си, нищо че още не е част от националния отбор. Николов спечели с единодушно съдийско решение - 30-27, 29-28, 30-27, 30-27 и 29-28 срещу сърбина Милослав Савич в категория до 75 кг за радост на своите приятели, които го подкрепяха по трибуните, заедно с другите ни представители в турнира. В следващия втори кръг Николов ще се изправи срещу коравия англичанин Карл Мани Фейл на 16 февруари във вечерната сесия, започваща от 18:30 часа.

 
В първия рунд Кристиян отлично провеждаше атаките си, а противникът му разчиташе основно на леви ъперкъти и ескиважи, но изяде доста леви крошета от ръкавицатана българина. Винаги когато левият прав на Савич попадаше целта във втората част, Николов отговаряше с комбинации и най-вече пласираше тежки леви крошета. Той контролираше изцяло разположението на двамата на ринга и основно притискаше противника си до въжетата. В последните секунди на частта Савич вкара добър десен прав в главата на българина. Третият рунд бе равностоен и двамата се впускаха в чести размени, но повече чисти попадения регистрира Кристиян и съдиите съвсем нормално му присъдиха победата.
 
Кристиян Николов от ЦСКА е сред четиримата ни дебютанти на "Странджа", заедно с Иван Атанасов, Рами Киуан и Венсан Киркоров. Той има сребро от Държавното лично-отборно първенство за младежи в Пловдив 2017.
 
По-рано друг българин - Мартин Петров - допусна поражение в същата категория с единодушно съдийско решение от шведа Адам Шартоа. Съдиите отсъдиха 30-27, 30-25, 30-25, 29-28 и 30-26, като само един от съдиите му е присъдил първия рунд, а иначе реферът на ринга му отброяваше в края на втория и средата на третия.
 
Другият ни представител в категорията Ками Риуан спечели също днес своята битка срещу турчина Хайри Утку Ердоган и също ще се боксира във вечерната сесия на 16-и.
 
Юбилейното 70-о издание на най-стария международен турнир "Странджа" се провежда между 14 и 19 февруари в столичната зала "София". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 държави на пет континента се включиха в престижната надпревара, като България е представена от 19-има мъже и 12 жени.
Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки