Норвежец с първа победа за Световната купа

Синапов с най-предно класиране от българите

Норвежец с първа победа за Световната купа

Норвежецът Ветле Кристиансен постигна първа победа в кариерата си за Световната купа по биатлон, след като спечели спринта на 10 км в Солт Лейк Сити (САЩ).

 
26-годишният Кристиансен повали всичките 10 мишени на олимпийското трасе от Игрите през 2002 година и измина дистанцията за 23:29.7 минути. Втори на 1.3 секунди остана Симон Дестьо (Франция), които пропусна една от десетте мишени, а трети е Роман Рийс (Германия) на 22.4 секунди с една грешка в стрелбата. За германеца това е първи подиум в кариерата.
 
Ветле Кристиансен и Ерик Лесер (Германия), които завърши четвърти, единствени бяха без грешка в стрелбата от първите 10 в класирането. Лидерът в генералното класиране Йоханес Тингес Бьо от Норвегия направи четири грешки във втората си стрелба и остана пети, на 41.5 секунди след победителя.
 
От българите в най-предно класиран е Антон Синапов, който се нареди 40-и с три грешки и пасив от 1:53.1 минута. Владимир Илиев зае 49-о място с пет пропуснати мишени и изоставане от 2:21.7 минути, Димитър Герджиков е 51-и с две грешки и на 2:23.6 минути зад победителя, а Михаил Клечеров не стартира.
 
Йоханес Тингес Бьо остава убедително начело в генералното класиране за сезона след 17 от 26 старта с 936 точки, следван от Александър Логинов (Русия) с 609 точки, който днес завърши на 28-о място. На трета позиция се изкачи Симон Дестьо с 588 точки.
 
Защитаващият големия Кристален глобус Мартен Фуркад (Франция) е четвърти с 554 точки, но той не участва в стартовете в САЩ.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки