Байерн загря за Ливърпул с обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Капитанът Мануел Нойер се завърна на вратата след контузия

Байерн загря за Ливърпул с обрат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн (Мюнхен) спечели с 3:2 гостуването си на Аугбург от 22-ия кръг на Бундеслигата. Домакините на два пъти повеждаха в резултата след автогол на Леон Горетцка още в 13-ата секунда и попадение на Жи Дон-Вон (24’), но и в двата случая Кингсли Коман възстанови равенството (17’, 45') преди Давид Алаба (53’) да вкара победния гол за гостите.

 
Нико Ковач направи само две промени в състава си преди важния сблъсък с Ливърпул от Шампионската лига във вторник. Капитанът Мануел Нойер се завърна под рамката на вратата след контузия, а партньор на Матс Хумелс в центъра на отбраната беше Никлас Зюле, който замени Жером Боатенг.
 
 
Още в 13-ата секунда домакините поведоха след автогол на Горетцка. Гостите отговориха в 3-ата минута с добра атаката, при която Коман пусна пас пред вратата, Роберт Левандовски се размина с топката, която попадна в Серж Гнабри, но ударът му не беше точен. Все пак мюнхенци изравниха резултата, като това стана в 17-ата минута, когато Коман се разписа, след като засече центриране на Кимих.
 
 
 
Аугсбург бързо си върна преднината. В 24-ата минута топката стигна до Жи Дон-Вон, който с мощен удар разстреля Нойер за 2:1. В 34-ата Левандовски нацели напречната греда след удар с глава при изпълнение на корнер. В добавеното време Коман за втори път в мача възстанови равенството.
 
 
Байерн започна силно второто полувреме и стигна до пълен обрат в 53-ата минута чрез Алаба. В 71-ата Коман беше близо до хеттрик, но Грегор Кобел, с помощта и на гредата, спаси удара му с глава. 
 
 
До края на мача двата отбора не стигнаха до нови по-сериозни положения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки