Третата ера на Пенев започва от Варна

Поне 7000 зрители се чакат на „Тича" за сблъсъка Черно море - ЦСКА

Третата ера на Пенев започва от Варна
Третата ера на Любослав Пенев в ЦСКА стартира днес от 15:00 часа на "Тича". Черно море приема армейците в първия пролетен кръг. Залогът е голям и за двата тима.
 
Червените са в ситуация, в която не бива да губят точки. Варненци пък преследват участие в Топ 6. Любо Пенев анонсира, че ще има доста тактически промени, но не може да се очаква ЦСКА внезапно да промени игровия си облик. А при предшественика на Ел Голеадор - Ел Маестро, той не бе никак впечатляващ. Червените имат желанието да се върнат към изконните си традиции на атакуващ футбол, но трансформацията ще бъде постепенна. За капак пред Пенев има кадрови проблеми, а вече липсва и най-важното острие в нападение - Десподов.
 
Почти сигурно днес ще видим ЦСКА в нова тактическа постройка - 4-1-4-1, вместо досегашното 4-2-3-1. Налице ще е стремеж и към повече разигравания по земя. Като титуляри ще започнат неопитните Стойчо Атанасов отдясно и Ангел Лясков отляво, които не впечатлиха в контролите. Чорбаджийски все още не е на 100% готов, след като се възстановяваше от травма в кръста. И не е изключено централният бранител да остане на пейката за сметка на Стивън Перейра, който да си партнира с Бодуров.
 
Интересно е решението кой ще бъде дефанзивният халф, ситуиран непосредствено пред защитата. Малинов вече е изпълнявал тази роля под ръководството на Любо Пенев - в Литекс във Втора лига през пролетта на 2016 г. От друга страна, Бикел показа доста добри изяви през есента и в зимните контроли, въпреки че не получаваше много шансове от Ел Маестро. Пенев пусна Бикел като титуляр в контролата с Етър, което подсказва, че може да му се довери и днес. Козовете на Бикел пред Малинов са два - играе по-спокойно и чисто и е по-добър при изнасянето на топката. Срещу Етър именно Бикел най-често се нагърбваше с тази роля.
 
Друга дилема пред Любо е за десния фланг - между Джеси и Жоржиньо, като първият е с по-големи шансове да стартира. На ганаеца обаче му липсва достатъчно агресия, а това ще е един от важните компоненти в битката на "Тича". Ясно е, че варненци ще са безкомпромисни в единоборствата, а Джеси по правило бяга от сблъсъците. 
 
Отляво сигурен титуляр ще е Енрике, който се завръща в официален мач след 7-месечна пауза. На върха на атаката Пенев ще се довери на Али Coy, а за първи път този сезон се очертава Евандро да попадне в групата за сметка на друг от нападателите - Мауридес. Нисичкият бразилец се вписва по-добре в игровия стил, който Любо иска да наложи - с подавания по земя.
 
Насочваме поглед към Черно море, където зимата бе доста по-спокойна. Варненци се разделиха с опитните Макенджиев и Зехиров, няма го и бранителя Хасани, който обаче към края на есенния дял не попадаше в сметките на Илиан Илиев. Тимът привлече двама - десния бек Панов и халфа Родриго. Извън групата за днешния мач останаха контузените Фенуш, Божилов и Емил Янчев, както и Китанов, Мартин Костадинов, Лъчезар Йорданов, Мартин Дичев, Виктор Попов и Петър Вуцов. Вратарят Китанов, който е преотстъпен от ЦСКА, няма да играе по договорка между двата клуба.
 
Двубоят на "Тича" днес е очакван с голям интерес както от местните фенове, така и от тези на армейците и се очаква доста сериозна посещаемост. Поне 7000 зрители ще дойдат на стадиона, за да изгледат мача между двата отбора.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки