Третата ера на Пенев започва от Варна

Поне 7000 зрители се чакат на „Тича" за сблъсъка Черно море - ЦСКА

Третата ера на Пенев започва от Варна
Третата ера на Любослав Пенев в ЦСКА стартира днес от 15:00 часа на "Тича". Черно море приема армейците в първия пролетен кръг. Залогът е голям и за двата тима.
 
Червените са в ситуация, в която не бива да губят точки. Варненци пък преследват участие в Топ 6. Любо Пенев анонсира, че ще има доста тактически промени, но не може да се очаква ЦСКА внезапно да промени игровия си облик. А при предшественика на Ел Голеадор - Ел Маестро, той не бе никак впечатляващ. Червените имат желанието да се върнат към изконните си традиции на атакуващ футбол, но трансформацията ще бъде постепенна. За капак пред Пенев има кадрови проблеми, а вече липсва и най-важното острие в нападение - Десподов.
 
Почти сигурно днес ще видим ЦСКА в нова тактическа постройка - 4-1-4-1, вместо досегашното 4-2-3-1. Налице ще е стремеж и към повече разигравания по земя. Като титуляри ще започнат неопитните Стойчо Атанасов отдясно и Ангел Лясков отляво, които не впечатлиха в контролите. Чорбаджийски все още не е на 100% готов, след като се възстановяваше от травма в кръста. И не е изключено централният бранител да остане на пейката за сметка на Стивън Перейра, който да си партнира с Бодуров.
 
Интересно е решението кой ще бъде дефанзивният халф, ситуиран непосредствено пред защитата. Малинов вече е изпълнявал тази роля под ръководството на Любо Пенев - в Литекс във Втора лига през пролетта на 2016 г. От друга страна, Бикел показа доста добри изяви през есента и в зимните контроли, въпреки че не получаваше много шансове от Ел Маестро. Пенев пусна Бикел като титуляр в контролата с Етър, което подсказва, че може да му се довери и днес. Козовете на Бикел пред Малинов са два - играе по-спокойно и чисто и е по-добър при изнасянето на топката. Срещу Етър именно Бикел най-често се нагърбваше с тази роля.
 
Друга дилема пред Любо е за десния фланг - между Джеси и Жоржиньо, като първият е с по-големи шансове да стартира. На ганаеца обаче му липсва достатъчно агресия, а това ще е един от важните компоненти в битката на "Тича". Ясно е, че варненци ще са безкомпромисни в единоборствата, а Джеси по правило бяга от сблъсъците. 
 
Отляво сигурен титуляр ще е Енрике, който се завръща в официален мач след 7-месечна пауза. На върха на атаката Пенев ще се довери на Али Coy, а за първи път този сезон се очертава Евандро да попадне в групата за сметка на друг от нападателите - Мауридес. Нисичкият бразилец се вписва по-добре в игровия стил, който Любо иска да наложи - с подавания по земя.
 
Насочваме поглед към Черно море, където зимата бе доста по-спокойна. Варненци се разделиха с опитните Макенджиев и Зехиров, няма го и бранителя Хасани, който обаче към края на есенния дял не попадаше в сметките на Илиан Илиев. Тимът привлече двама - десния бек Панов и халфа Родриго. Извън групата за днешния мач останаха контузените Фенуш, Божилов и Емил Янчев, както и Китанов, Мартин Костадинов, Лъчезар Йорданов, Мартин Дичев, Виктор Попов и Петър Вуцов. Вратарят Китанов, който е преотстъпен от ЦСКА, няма да играе по договорка между двата клуба.
 
Двубоят на "Тича" днес е очакван с голям интерес както от местните фенове, така и от тези на армейците и се очаква доста сериозна посещаемост. Поне 7000 зрители ще дойдат на стадиона, за да изгледат мача между двата отбора.

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки