ОБЗОР: Меси вкара и изпусна дузпа, но донесе три точки на Барса (РЕПОРТАЖИ)

Вижте всички резултати и голмайстори от днешните мачове в Примера дивисион

ОБЗОР: Меси вкара и изпусна дузпа, но донесе три точки на Барса (РЕПОРТАЖИ)

Барселона стигна до минимална победа с 1:0 над Валядолид в среща от 24-ия кръг в Примера дивисион. Звездата на тима Лионел Меси бе точен от дузпа през първото полувреме, а през втората част аржентинецът изпълни втора дузпа, която обаче бе спасена от вратаря на гостите, който бе с основна заслуга Валядолид да не претърпи по-тежка загуба. Отборът на Ернесто Валверде събра 54 точки и върна преднината си от 7 пункта пред втория Атлетико Мадрид. Трети в класирането е Реал Мадрид с 45, но и с мач по-малко. Валядолид остава 15-и с 26 точки.

Барселона не успя да създаде достатъчно чисти положения през първото полувреме, но все пак футболистите на Ернесто Валверде взеха аванс малко преди почивката.

Първата възможност за откриване на резултата се откри пред Боатенг в 9-ата, след добър пас на Меси, но новата придобивка на каталунците стреля слабо във вратаря.

Отлично двойно на Меси и Сержи Роберто завърши с пас на аржентинеца за Усман Дембеле, чийто удар обаче срещна крак на защитник.

В 41-ата Меси пробва далечен изстрел, топката рикошира в играч на Валядолид и се върна при него, последва нов шут, лек рикошет и топката профуча в близост до левия страничен стълб в корнер. След изпълнение на ъгловия домакините бързо загубиха владение на топката и пред Валядолид се отвори отлична възможност за скоростна контра, която обаче бе завършена нескопосано от  Начо Мартинес. Барса отвърна мигновено, при което Пике получи в наказателното поле и бе фаулиран, за което бе отсъдена дузпа. Лионел Меси изпълни точно 11-метровия наказателен удар, давайки преднина на „блауграна”.

В последната минута от редовното време Начо центрира от левия фланг, Пике обаче се бе върнал навреме и отклони топката, точно преди Юнал да нанесе удар от няколко метра.

През втората част Барса вдигна оборотите, търсейки втория гол. Масип се намеси блестящо в 49-ата след удар на Меси от малка дистанция, а няколко по-късно аржентинецът пробва да вкара за втори път, но изстрелът му извън наказателното поле нямаше нужната точност.

Кевин-Принс Боатенг направи фрапантен пропуск, след като получи в наказателното поле на Валядолид, но не успя да преодолее вратаря Масип. Малко след това той бе заменен и на негово място влезе Луис Суарес.

В 65-ата уругваецът получи в пеналта, но стражът излезе навреме и парира удара.

Опасен изстрел на Сержи Роберто в 78-ата можеше да огорчи гостите за втори път, но топката премина встрани от десния страничен стълб.

В 85-ата реферът отсъди втора дузпа за Барселона, отново зад топката застана Меси, но този път Масип успя да спаси удара му.

Домакините продължиха с офанзивните си действия до последния съдийски сигнал, но вратарят на Валядолид не спря с феноменалните си намеси и не допусна втори гол в своята врата.

По-рано днес Атлетико Мадрид стигна до измъчена победа с 1:0 над Райо Валекано, като единственият гол в мача бе за сметката на Антоан Гризман.

Реал Сосиедад не срещна проблеми с Леганес и взе три точки у дома, а Селта претърпя тежко поражение с 1:4 от гостуващия Леванте.


РЕЗУЛТАТИ:


От вчера: Ейбар – Хетафе 2:2


Барселона – Валядолид 1:0

1:0 Меси (43`-дузпа)

Селта – Леванте 1:4

0:1 Моралес (20`)
0:2 Коке (40`)
0:3 Моралес (62`)
1:3 Мендес (88`-дузпа)
1:4 Майорал (89`)

Райо Валекано – Атлетико Мадрид 0:1

0:1 Гризман (74`)

Реал Сосиедад – Леганес 3:0

1:0 Оярзабал (50`)
2:0 Оярзабал (59`)
3:0 Вилиан Жозе (75`)


ПРОГРАМА:

Неделя:

13:00 Реал Мадрид – Жирона

17:15 Валенсия – Еспаньол

19:30 Виляреал – Севиля

21:45 Бетис – Алавес

Понеделник, 22:00 часа, Уеска – Атлетик Билбао

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки