ФИФА обяви: Малките клубове са ощетени с около 400 милиона долара от трансфери

Основните потърпевши са малки клубове или школи без мъжки тим в Африка или Южна Америка

ФИФА обяви: Малките клубове са ощетени с около 400 милиона долара от трансфери

Световната федерация по футбол (ФИФА) смята, че около 400 милиона долара се губят в ущърб на малките клубове при реализиране на трансфери, като тези пари би трябвало да бъдат изплащани како компенсации или Фонд Солидарност. Централата обяснява, че основните потърпевши са малки клубове или школи без мъжки тим в Африка или Южна Америка.

Съгласно правилата от 2001-а година, родният клуб на играча трябва да получава процент от всеки трансфер на играча, като този процент намалява. Сега ФИФА ще се опита да защити произвеждащите млади таланти малки клубове срещу т.нар "крадене на таланти". "Има около 300 милиона долара, които по някакъв начин не са стигнали до клубовете, които са изградили играчите", заяви Кимбърли Морис, която, като служител на ФИФА, наблюдава системата за трансфери.

"Когато убиваме малките клубове, ние реално убиваме целият футбол. Защото огромните богати грандове често не се занимават с школите си. Време е самите те да се запитат откъде ще взимат звездите си, ако ги няма малките отбори, казва човекът от ФИФА. "Ние знаем, че системата е твърде сложна, знаем и колко лоша история има за много трансфери".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки