Сити стигна без проблем до четвъртфиналите на ФА Къп (ВИДЕО)

"Гражданите" се наложиха с 4:1 над Нюпорт Каунти

Сити стигна без проблем до четвъртфиналите на ФА Къп (ВИДЕО)

Макар делени от 82 места в английската футболна пирамида и от стотици милиони в инвестиции, играчите на Нюпорт Каунти се бориха мъжки с шампиона Манчестър Сити, опитвайки се да вгорчат живота на фаворита. И макар да не успяха да го елиминират в 5-ия кръг на ФА Къп, го накараха много да се потруди за мястото си на 1/4-финалите.

"Гражданите" надделяха с 4:1, като попаденията в мача паднаха чак след почивката. Класата все пак си е класа и тя проговори с попаденията на Лерой Сане и Фил Фодън, макар че домакините за кратко съживиха мечтата си след гола на Падрейг Амънд в 89-та минута. Но още в ответната атака Фодън с втория си гол сложи точката на спора, а с последния удар в мача Рияд Марез само оформи резултата.

Мачът очаквано започна с натиск на Сити, а елитните играчи изпуснаха две чисти положения в самото начало чрез Габриел Жезус и Рияд Марез. Домакините бяха бойки, докато бяха свежи и дори можеха да шокират шампионите, като открият резултата в 14-та минута.

Тогава след дълъг тъч в стил "Рори Делап", топката стигна до непокрития пред вратарското поле Тайрик Бейкинсън и той с глава от упор разстреля Едерсон. Бразилският страж обаче извади котешки рефлекс и изби в корнер.

Постепенно гостите пак наложиха надмощие в средата на терена, но така и не стигнаха до чисти положения. С изключение на 34-та минута, когато Лерой Сане се измъкна зад защитата и по диагонал на вратата стреля, но топката се отклони в горната греда.

Така полувремето дойде при нулево равенство, преди да започне голеадата през втората част. В 51-та минута най-после статуквото беше нарушено. Тогава Давид Силва намери Габриел Жезус, той напредна и изведе Лерой Сане на позиция. Германецът пробва да центрира за нахлуващия Фил Фодън, но топката срещна ръцете, а после и главата на вратаря Джо Дей, за да тупне зад голлинията за 1:0.

Това до голяма степен реши интригата, но голови положения имаше и след този гол. Пет минути по-късно Рияд Марез тресна лявата греда, а отново той и Давид Силва не можаха да се разпишат минути след това. Все пак второто успокоително попадение стана факт.

Четвърт час преди края Фил Фодън направи страхотен самостоятелен рейд и с хубав удар преодоля Джо Дей, който все пак отклони топката, но не достатъчно силно, за да я отклони от траекторията ѝ към мрежата - 2:0.

Но това не беше всичко, а двата тима се развихриха в самия край. Нюпорт Каунти хвърли феновете си в екстаз в 89-та минута, когато намали резултата и им позволи отново да мечтаят. Тогава Падрейг Амънд с прекрасен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле намали на 1:2. Но само колкото да разяри лъва.

Раздразнените звезди на Сити отвърнаха още в следващата атака с гол на Фодън за 3:1, който отново се подигра със защитата на съперника при пробива си и изстрелът му от границата на наказателното поле беше неспасяем.

В последната минута на продължението Рияд Марез със страхотен удар оформи крайното 4:1 и подпечата визите на Манчестър Сити за 1/4-финалите на най-стария футболен турнир. Така въпреки че вече е средата на февруари, "гражданите" продължават битката на цели четири фронта и имат шансове да спечелят и четирите надпревари.

Манчестър Сити се справи с Нюкасъл и се класира за 1/2-финал на ФА Къп (ВИДЕО)

"Гражданите" са все по-близо до трофея

Фулъм смачка Тотнъм с класика в лондонското дерби (ВИДЕО)

"Котиджърс" стигна до победа с 3:0

Бърнли записа първа победа за 2024 година (ВИДЕО)

Отборът на Венсан Компани срази Брентфорд с 2:1

Тен Хаг се скъса да хвали Гарначо след победата над Евертън

Специалистът е много доволен от младия аржентинец

Арсенал оглави класирането във Висшата лига след труден успех над Брентфорд (ВИДЕО)

Лондончани спечелиха с 2:1

Уулвс надви Фулъм и грабна много важни три точки (ВИДЕО)

"Вълците" спечелиха с 2:1 над лондончани

Манчестър Юнайтед забрави за загубата в дербито с успех над Евертън след две дузпи (ВИДЕО)

"Червените дяволи" стигнаха до успех с 2:0 на "Олд Трафорд"

Бъдещето на Жоао Кансело в Барса изобщо не е сигурно

Ситуацията при него е сложна

Сензационен кандидат за нов мениджър на Юнайтед

Столът на Тен Хаг продължава да се клати

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки