Сити стигна без проблем до четвъртфиналите на ФА Къп (ВИДЕО)

"Гражданите" се наложиха с 4:1 над Нюпорт Каунти

Сити стигна без проблем до четвъртфиналите на ФА Къп (ВИДЕО)

Макар делени от 82 места в английската футболна пирамида и от стотици милиони в инвестиции, играчите на Нюпорт Каунти се бориха мъжки с шампиона Манчестър Сити, опитвайки се да вгорчат живота на фаворита. И макар да не успяха да го елиминират в 5-ия кръг на ФА Къп, го накараха много да се потруди за мястото си на 1/4-финалите.

"Гражданите" надделяха с 4:1, като попаденията в мача паднаха чак след почивката. Класата все пак си е класа и тя проговори с попаденията на Лерой Сане и Фил Фодън, макар че домакините за кратко съживиха мечтата си след гола на Падрейг Амънд в 89-та минута. Но още в ответната атака Фодън с втория си гол сложи точката на спора, а с последния удар в мача Рияд Марез само оформи резултата.

Мачът очаквано започна с натиск на Сити, а елитните играчи изпуснаха две чисти положения в самото начало чрез Габриел Жезус и Рияд Марез. Домакините бяха бойки, докато бяха свежи и дори можеха да шокират шампионите, като открият резултата в 14-та минута.

Тогава след дълъг тъч в стил "Рори Делап", топката стигна до непокрития пред вратарското поле Тайрик Бейкинсън и той с глава от упор разстреля Едерсон. Бразилският страж обаче извади котешки рефлекс и изби в корнер.

Постепенно гостите пак наложиха надмощие в средата на терена, но така и не стигнаха до чисти положения. С изключение на 34-та минута, когато Лерой Сане се измъкна зад защитата и по диагонал на вратата стреля, но топката се отклони в горната греда.

Така полувремето дойде при нулево равенство, преди да започне голеадата през втората част. В 51-та минута най-после статуквото беше нарушено. Тогава Давид Силва намери Габриел Жезус, той напредна и изведе Лерой Сане на позиция. Германецът пробва да центрира за нахлуващия Фил Фодън, но топката срещна ръцете, а после и главата на вратаря Джо Дей, за да тупне зад голлинията за 1:0.

Това до голяма степен реши интригата, но голови положения имаше и след този гол. Пет минути по-късно Рияд Марез тресна лявата греда, а отново той и Давид Силва не можаха да се разпишат минути след това. Все пак второто успокоително попадение стана факт.

Четвърт час преди края Фил Фодън направи страхотен самостоятелен рейд и с хубав удар преодоля Джо Дей, който все пак отклони топката, но не достатъчно силно, за да я отклони от траекторията ѝ към мрежата - 2:0.

Но това не беше всичко, а двата тима се развихриха в самия край. Нюпорт Каунти хвърли феновете си в екстаз в 89-та минута, когато намали резултата и им позволи отново да мечтаят. Тогава Падрейг Амънд с прекрасен прехвърлящ удар от границата на наказателното поле намали на 1:2. Но само колкото да разяри лъва.

Раздразнените звезди на Сити отвърнаха още в следващата атака с гол на Фодън за 3:1, който отново се подигра със защитата на съперника при пробива си и изстрелът му от границата на наказателното поле беше неспасяем.

В последната минута на продължението Рияд Марез със страхотен удар оформи крайното 4:1 и подпечата визите на Манчестър Сити за 1/4-финалите на най-стария футболен турнир. Така въпреки че вече е средата на февруари, "гражданите" продължават битката на цели четири фронта и имат шансове да спечелят и четирите надпревари.

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки