ВАР помогна на Фиорентина за солиден успех над СПАЛ (ВИДЕО)

Виола се задържа близо до местата за Европа

ВАР помогна на Фиорентина за солиден успех над СПАЛ (ВИДЕО)

СПАЛ и Фиорентина предложиха неочаквано зрелище в обедния мач от неделната програма на 24-ия кръг в Серия А. „Виолетовите” спечелиха срещата с 4:1, но по-малко от четвърт час преди края всъщност изоставаха с 1:2, когато заради начина, по който е регламентирана употребата на системата за видеоарбитраж (ВАР), абсолютно редовен гол за тима на Ферара беше заличен.СПАЛ и Фиорентина предложиха неочаквано зрелище в обедния мач от неделната програма на 24-ия кръг в Серия А. „Виолетовите” спечелиха срещата с 4:1, но по-малко от четвърт час преди края всъщност изоставаха с 1:2, когато заради начина, по който е регламентирана употребата на системата за видеоарбитраж (ВАР), абсолютно редовен гол за тима на Ферара беше заличен.

Интригуващите ситуации в мача започнаха да се редят още от 5-ата минута, когато Луис Муриел беше изведен в наказателното поле и стреля без забавяне. Бившият вратар на Фиорентина Емилиано Вивиано показа класа и съумя да отрази удара.

В 24-ата  минута гостите имаха още един изгоден шанс. Никола Миленкович се бе включил в атака, за да засече центриране и изстрелът му не се получи никак лош. Вивиано още веднъж беше на мястото си, за да спаси домакините.

Десетина минути по-късно дори Вивиано беше безпомощен, след като Кристиано Бираги с чудесно центриране отляво сервира кълбото за Муриел пред вратарското поле. Колумбиецът нанесе мощно воле, което разтърси напречната греда.

Секунди по-късно СПАЛ наказа жестока грешка в защитата на Фиорентина. Виктор Уго запази топката край тъчлинията и опита да върне назад към Бираги, но Мирко Антенучи отмъкна кълбото и избяга отдясно. Той центрира по тревата, насочвайки подаването си към дъгата. Оттам Мирко Валдифиори стреля по тревата, Албан Лафон не изби особено добре, пращайки кълбото право на намиращия се пред себе си Андреа Петаня – 1:0.

Минутка преди изтичането на първата част „виолетовите” все пак отвърнаха на удара. Швейцарецът Едимилсон Фернандес се отчете с много красиво попадение, след като Бираги го намери леко встрани от дъгата. Халфът стреля мощно с левия крак, а шутът не остави никакви шансове за вратаря – 1:1.

Втората част беше не по-малко равностойна и оспорвана, като няколко пропилени възможности за Фиорентина постепенно пратиха мача към най-спорния миг. В 77-ата минута Федерико Киеза от флорентинци направи чудесен рейд към вратарското поле, където опита пас по тревата, а сетне падна на тревата след съприкосновение с централния бранител Фелипе. Съдията Лука Пайрето остави играта да продължи, а това позволи на Мохамед Фарес да проби отляво по атаката на СПАЛ. Алжирецът се справи и съумя да центрира, в наказателното поле последователно Никола Миленкович и Бираги се разминаха с топката, което позволи на Матия Валоти да отбележи за 2:1.

Тук обаче се намеси ВАР, защото главният съдия получи сигнал за преразглеждането на ситуацията с участието на Фелипе и Киеза (а то се случи при първото възможно прекъсване на играта, т.е. заради отбелязания гол). След като и самият Пайрето разгледа повторенията на ситуацията, той назначи дузпа в полза на Фиорентина, с което на практика отмени попадението на СПАЛ. Естествено, никой в лагера на домакините не беше доволен и имаше немалко протести. Жордан Верету запази хладнокръвие и изпълни успешно наказателния удар, с което гостите поведоха – 1:2.

Мигове по-късно отборът на СПАЛ тотално рухна. Статично положение за домакините стартира контраатака за Фиорентина, при която резервата Джовани Симеоне беше изведен на скорост с един-единствен пас на Бираги. Аржентинецът пробяга над половината терен, за да завърши с впечатляващ шут по диагонала – 1:3.

В 88-ата минута „виолетовите” решиха всичко с още едно попадение. Валоти твърде елементарно опита да финтира Жерсон в собствената половина, а бразилецът използва физическата си мощ, за да отнеме. Оттам нататък той без особени трудности излезе фронтално срещу вратаря и технично плъзна кълбото в долния ляв ъгъл – 1:4.

Така серията на Фиорентина продължи и тимът регистрира 8-и пореден мач без поражение (във всички турнири). С 35 точки момчетата на Силвио Пиоли излязоха на 8-о място в класирането на калчото. СПАЛ от своя страна с 22 пункта е 15-и, на само 4 точки над зоната на изпадащите. В следващия кръг Фиорентина се готви за домакински сблъсък срещу Интер, докато СПАЛ гостува на Сасуоло.

В Италия: Наполи спря победната серия на Интер (ВИДЕО)

„Нерадзурите“ изпуснаха в края победата – 1:1

Забравен герой пред завръщане за Рома

Де Роси включи нападател в групата за Сасуоло

Милан с гол №5000 в Серия А и победа във Верона (ВИДЕО)

"Росонерите" дръпнаха на Юве

Ново фиаско за Юве в Серия А (ВИДЕО)

"Старата госпожа" безсилна в Торино срещу Дженоа

Лацио се справи с Фрозиноне след уволнението на Сари (ВИДЕО)

"Римските орли" постигнаха успех с 3:2 като гости

Торино не даде шансове на Удинезе, Монца с минимален успех над Каляри

Вижте подробности за развръзката за двата ранни мача в Серия А

Силните думи на Сари към играчите след оставката

Лацио търси нов треньор

Клозе опция за Лацио след оставката на Сари

Бившият нападател познава отлично обстановката в клуба

Де Роси си спечели договор с Рома

"Вълците" с горещо предложение към клубната легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки