Половин отбор от тийнейджъри и без вратар отнесе 20 гола

Про Пиаченца има сериозни финансови проблеми, в предишните три мача не се яви и загуби служебно

Половин отбор от тийнейджъри и без вратар отнесе 20 гола

Третодивизионният италиански Про Пиаченца трябва да забрави днешния ден колкото се може по-бързо, след като инкасира загуба с 0:20 при гостуването си на Кунео. Про Пиаченца пусна на терена едва седем футболисти, всичките тийнейджъри, което доведе до катастрофалния резултат. Про Пиаченца има сериозни финансови проблеми, в предишните три мача не се яви и загуби служебно.

 
Евентуално четвърто неявяване щеше да означава автоматично изваждане от Серия "Ц". Така ръководството на клуба или това, което е останало от него, изпрати в Кунео само седем момчета, всичките между 16 и 19 години. Капитанът на тима Никола Чириляно беше записан и като треньор. Нито един от седемтимата играчи на терена по принцип не е вратар, така че те трябвало да решат по между си кой ще пази.
 
До почивката Кунео води в резултата с 16:0, а през втората част вкарва още четири гола. "Това, което се случи с отбора на Про Пиаченца в Кунео, е огромен удар по спорта и с принципите, на които е изграден нашият джентълменски спорт, заяви президентът на Италианската федерация по футбол Габриеле Гравина. Нашата задача е да предпазим феновете от такива фарсове. И да изградим едно сериозно първенство".
 
Про Пиаченца е вторият отбор от града в поток "А" на Серия "Ц", като в момента е на последното 20-о място в класирането с 8 точки. Другият Пиаченца Калчо 1919 е на 2-о място и се бори за влизане в Серия "Б". Финансовите проблеми принудиха всички играчи от есенния състав да разтрогнат договорите си и да напуснат, а в момента са картотекирани осем човека в юношеска възраст. Не е ясно как ще продължи агонията на Про Пиаченца, както и защо един от картотекираните днес не е могъл да вземе участие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки