Наполи пак не победи, Ювентус вече вижда 37-то си Скудето

Неаполитанци не успяха да вкарат на Торино като домакини

Наполи пак не победи, Ювентус вече вижда 37-то си Скудето

Вторият във временното класиране на Серия А Наполи не успя да победи Торино като домакин и завърши 0:0 в мач от 24-ия кръг на Серия А и за втора поредна седмица завърши наравно в Калчото. 

Тези резултати и безгрешната игра на лидера Ювенус увеличиха изоставането на пертенопеите от върха на цели 13 точки 14 кръга преди края. 

Наполи бяха по-активният отбор през целия мач, но нападението им не успя да преодолее отбранителния вал на "биковете" и нулевото равенство бе логичния изход от срещата. 

След 15 минути игра Милик и Инсине застрашиха последователно Сиригу, но стражът улови. До края на полувремето двамата нападатели на тима записаха общо седем удара помежду си, но до гол не се стигна. 

След почивката сценарият продължи по същия начин - Наполи непрестанно атакуваше, а Торино стоеше стабилно в защита. След 60-та минута Аркадиуш Милик имаше три отлични шанса за гол, но пропиля всичките. Час преди края Инсине отново се пробва с шут от дистанция, но топката мина покрай вратата. 

До края Наполи продължи с отчаяните си опити да отбележи, но това не се случи, а във втората минута на продължението Алан дори си изпроси втори жълт картон и остави отбора си да завърши с човек по-малко. 

Така Наполи остава втори с 53 точки, докато Торино е вече девети с 35 и продължава битката си за влизане в зона Лига Европа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки