Шведите останаха без ски и пушки за европейското по биатлон в Минск

Българите кацат утре с полет от САЩ, Краси Анев вече е в Беларус

Шведите останаха без ски и пушки за европейското по биатлон в Минск
Недоразумение с шведските авиолинии остави националите на скандинавската страна по биатлон без ски и пушки два дни преди старта на европейското първенство в Минск (Беларус).
 
Треньорът на тима Волфганг Пихлер бе бесен, след като разбра, че превозвачът не е качил екипировката на момчетата и момичетата му на самолета.
 
Според наставника, багажът им е останал в Швеция, тъй като от авиолинията решили, че той е прекалено тежък, за да бъде качен на борда. Отборът обаче не бил уведомен за това преди полета, а състезателите разбрали чак в Рига, където имали прекачване. 
 
„Това е скандално. Нямаме нито пушки, нито ски, а европейското започва на 20 февруари. Сега сме като в отпуск, а състезанието е много важно. От авиокомпанията трябва да се запитат искат ли да действат срещу националния си отбор”, бесен е Пихлер.
 
По-голямата част от българкият отбор пък ще пристигне в Минск утре. Владо Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков, както и женския тим – Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Даниела Кадева и Милена Тодорова ще дойдат от САЩ, където участваха в Световната купа в Солт Лейк Сити.
 
В Беларус сега е само Красимир Анев, който не пътува за Щатите, а остана да се готви в България. Нашите обаче нямат проблем с екипировката, тъй като повечето им ски вече са на пистата за Евро 2019. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки