Нефтохимик прескочи ЦСКА с драматичен обрат

Мачът предложи страхотна битка, много емоции и обрати

Нефтохимик прескочи ЦСКА с драматичен обрат

Нефтохимик записа драматичен обрат срещу ЦСКА за 3:1 (-19, 20, 23, 31) в мача мегду двата състава от 18-и кръг на волейборнанта Суперлига, играта в зала "Младост" в Бургас.

 
Мачът предложи страхотна битка, много емоции, невероятни моменти и обрати.
 
ЦСКА започна силно. В момент от гейма преднината им достигна 10 точки – 18:8. Домакините опитаха да доближат съперника, но "армейците" знаеха как да задържат аванса и да поведат.
 
Втората част бе изключително интересна. Домакините подобриха представянето си. Силна серия от начален удар на Николай Учиков даде преднина на шампионите за 8:4. ЦСКА се доближи на точка при 14:15, след което в игра за домакините се появи 16-годишният Денис Карягин на мястото на Ален Джорджевич. "Червените" все пак стигнаха до равенство при 19:19. До края на гейма бургазлии бяха по-убедителни. 
 
До края на мача на полето за домакините остана Карягин, който, подобно на двубоя между двата отбора за Купата, впечатли с изявите си. Тази част бе много оспорвана и изпълнена с обрати. В края Георги Братоев направи ас за 21:19. ЦСКА върна брейк точката при начален удар на Венци Георгиев.  При 23:23 на сервис за "червените" застана Симеон Александров, който днес има рожден ден. След изпълнението на началния удар бе отсъден аут, а видеоповторенията показаха, че топката е добра. Решението предизвика недоволството на гостите. Нефтохимик взе гейма с 25:23 и поведе.
 
Четвъртата част бе равностойна и бе решена след 30-а точка. Венци Георгиев направи добра серия от начален удар, след която "армейците" дръпнаха с 16:13, а малко по-късно с 21:17. ЦСКА имаше преднина от 23:19, но и тя не бе достатъчна за успех в гейма. В игра за гостите се наложи да влезе Ивайло Стефанов на мястото на Симеон Александров. Георги Петров също се представи на ниво от начален удар, а след негов ас Нефтохимик изравни - 23:23. Започна игра на нерви. Бургазлии измъкнаха срещата, след като спечелиха петия си мачбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки