Красимир Инински: Чувам, че организацията на "Странджа" е на световно ниво и това ме радва

"Може само да ме радва, че международните съдии и супервайзърът на турнира са гласували за Станимира Петрова и Даниел Асенов да спечелят купа "Странджа""

Красимир Инински: Чувам, че организацията на "Странджа" е на световно ниво и това ме радва

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството си от високото ниво на организация на 70-ото юбилейно издание на международния боксов турнир "Странджа". Освен световната класа по отношение на домакинството на такава престижна надпревара, на ринга също българските представители създадоха поводи за гордост - международното жури определи за носители на едноименната купа за най-добри боксьори Станимира Петрова и Даниел Асенов.

"Щастлив съм от това, което чувам и от това, което виждам. Чувам, че организацията е на много високо ниво и че турнирът има качеството на една малка световна купа. Над 300 боксьори от 42 държави, така че няма как да не съм доволен от това, което чувам и виждам.

Може само да ме радва, че международните съдии и супервайзърът на турнира са гласували за Станимира Петрова и Даниел Асенов да спечелят купа "Странджа". Радвам се и защото точно сега е юбилейно издание на турнира, иначе не деля двата триумфа - и двамата са невероятни спортисти, големи шампиони.

Поканихме всички бивши носители на купа "Странджа" и олимпийски наши шампиони, защото моята идея винаги е била боксът да обединява. Да има уважение към хората, които са дали нещо от себе си за бокса, допринесли са, написали са история и това е най-важното. Трябва да сме обединени, боксът трябва да дава пример на подрастващото поколение какво е уважение, чест и достойнство - все неща, които този спорт възпитава.

Видя се, че участваха толкова много световни и европейски шампиони, държавите пращаха първите си ръкавици, като само може да ме радва, че ние се позиционирахме наравно с тези нации и се съревноваваме успешно с тях", каза Инински.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки