Ливърпул ще гони дивото в Мюнхен след куп пропуски на "Анфийлд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Титуляр на Байерн е аут за реванша, баварците с един точен удар при нулево реми в първия осминафинал

Ливърпул ще гони дивото в Мюнхен след куп пропуски на "Анфийлд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул пропусна възможността да спечели като домакин и фиксира равенство 0:0 с Байерн Мюнхен в първия осминафинал между двата колоса в Шампионската лига.

Мърсисайдци имаха игрово предимство и редица добри ситуации за попадение, но не се възползваха и прекъснаха серията си от пет поредни победи на „Анфийлд“ в турнира, чийто финал загубиха през миналия сезон след поражение от Реал Мадрид.

Първата добра ситуация в срещата се откри пред Мохамед Салах, който бе изведен в 12-ата минута, но опита воле и не намери целта.

Байерн на свой ред можеше да поведе в 15-ата минута, когато Жоел Матип за малко не си отбеляза автогол след едно центриране на Серж Гнабри, ала топката се отби във вратаря Алисон.

Секунди след това Мане получи на скорост и стреля, но покрай вратата, а почти веднага след това неговият съотборник на вратата сгреши при изнасянето на топката и позволи тя да му бъде отнета, ала Коман не се възползва.

В 24-ата минута Салах стреля с глава покрай гредата, а в 33-ата Садио Мане пропусна изключителен шанс. Той се озова сам срещу Мануел Нойер, след като Наби Кейта отправи изстрел, блокиран от защитник, ала от непосредствена близост не улучи вратата.

В 40-ата минута Мохамед Салах подаде технично с пета към Роберто Фирмино и той намери връхлитащия Матип, ала защитникът не можа да насочи добре и пропиля изгодната възможност.

В последната минута на редовното време на първата част Ливърпул осъществи образцова атака с едно докосване, ала Фирмино пресили центрирането си към Мане и последният нямаше как да засече.

Междувременно сенегалецът пропусна още веднъж, а жълт картон получи Джошуа Кимих и така титулярният бранител на Байерн ще е наказан за реванша в Мюнхен.

В крайна сметка почивката дойде при нулево равенство, за което повече трябваше да съжалява Ливърпул, тъй като имаше поне три чисти положения.

След паузата Ливърпул продължи да има териториален превес, но контраатаките на Байерн бяха много опасни и при една такава, малко преди изтичането на първия игрови час, Серж Гнабри опита изненадващ далечен изстрел и за малко не изненада Алисон. 

Впоследствие мърсисайдци се настаниха почти изцяло в половината на своите гости, които обаче бяха добре подредени в защита, а и имаха доза късмет, защото пропуските на Ливърпул продължиха.

След почивката с такива се отличиха Садио Мане и Фирмино, а в заключителните минути хората на Юрген Клоп не се възползваха от няколко последователни статични положения и в крайна сметка ще трябва да гонят дивото в реванша, който е на 13-и март в Германия.

Така, макар да отправи само един точен удар в мача, Байерн остана непобеден в девет поредни визити на европейската сцена, където през последните пет години има загуби вкъщи единствено от действащия шампион Реал Мадрид.  

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисън, Александър-Арнолд, Матип, Фабиньо, Робертсън, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино;

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Шуле, Хумелс, Алаба, Хави Мартинес, Алкантара, Гнабри, Хамес, Коман, Левандовски;

СТАТИСТИКА:

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки