Двама биатлонисти останаха без ски часове преди старта на Евро 2019

Багажът им се загубил по пътя от САЩ към Беларус

Двама биатлонисти останаха без ски часове преди старта на Евро 2019
Двама родни национали по биатлон останаха без ски, часове преди да започне европейското първенство за мъже и жени в Минск-Раубичи Беларус, научи Novsport.com.
 
Екипировката на Емилия Йорданова и Антон Синапов така и не се появила на летището в Минск вчера следобед, когато по-голямата част от тима ни пристигна за участие в шампионата. Отборът дойде в Беларус директно от САЩ, където всички, без Красимир Анев, участваха в две световни купи – в Канада и в Щатите.   
 
Момчетата и момичетата бяха страшно изморени след полета и решиха да не тренират вчера, а да си починат в хотела. За щастие, днес сутринта ските на Йорданова и Синапов бяха доставени директно на пистата и техническия екип имаше достатъчно време, за да ги подготви за състезанието.
 
Всички наши биатлонисти са заявени за участие в първата дисциплина на европейското – 20 км при мъжете и 15 км при жените. 
 
При мъжете Красимир Анев е пръв от нашите биатлонисти и ще потегли по трасето с 37-ми номер. Владо Илиев е в средата на стартовия списък и ще тръгне от 77-ма позиция. Чепеларците Митко Герджиков и Тони Синапов ще стартират съответно 75-ти и 107-ми. Стартът е в 14,30 часа (българско време).
 
При дамите пък Десислава Стоянова потегля в първа група с 18-ти номер. Емилия Йорданова и Даниела Кадева са с 55-ти и 59-ти номер, а Милена Тодорова ще стартира 79-та, а надпреварата при тях е от 17,30 часа.
 
Голяма част от биатлонистите, които пропуснаха етапите от Световната купа в Канада и САЩ пък ще се състезават в Раубичи. По интересните имена при мъжете са: Тарей Бьо (7), Ондрей Моравец (11), Себастиан Самуелсон (13), Дмитрий Малишко (17), Серхи Семенов (18), Антон Бабиков (20), Андрей Расторгуевс (21), Максим Цветков (51), Мартин Понсилуома (71).
 
При жените също има доста познати имена - Катарина Инерхофер (8), Байба Бендика (14), Валя Семеренко (24), Селина Гаспарин (25), Ирина Кривко (30), Ирина Старих (40), Вита Семеренко (46), Хана Оберг (49), Луцие Хърватова (61), Мона Брорсон (68), Екатерина Юрлова (73).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки