Сензациите в пресата: В ЦСКА чакат нови до часове

Сините с тренировка веднага след мача с Витоша, Вутов може да изгори за 2 мача

Сензациите в пресата: В ЦСКА чакат нови до часове
Най-интересните теми от българската преса днес, 21 февруари:
 
„Тема спорт”: В ЦСКА чакат нови до часове
 
ЦСКА работи усилено по привличането на няколко нови попълнения. Очаква се до часове армейците да представят поне един играч. Водят се преговори за двама млади български футболисти, като единият от тях е крилото Мартин Минчев (17 г.). Той направи силен мач за Черно море точно срещу ЦСКА в първия пролетен кръг (2:0). Червените са в напреднали разговори и с двама чуждестранни футболисти. Приоритет пред клуба е да вземе попълнения за фланговете - както в защита, така и в нападение.
ЦСКА стартира пролетния полусезон без нови попълнения, като се изключат юношите Слави Петров и Иван Турицов, които по спешност бяха отзовани от преотстъпване в Литекс. Двамата се присъединиха към отбора след лагера в Испания.
 
„Тема спорт”: Сините с тренировка веднага след мача с Витоша
 
Треньорът на Левски Георги Дерменджиев нареди на играчите си да направят възстановителна тренировка веднага след успеха над Витоша Бистрица. Докато той даваше интервю пред медиите, футболистите му въртяха обиколки на националния стадион. До неделя сините ще имат по едно занимание на ден, като в него ще бъде изчистена тактиката за сблъсъка с ЦСКА в неделя. 
Нападателят на Витоша Бистрица Стефан Христов пък не скри разочарованието си от загубата от Левски. "През първото полувреме допуснахме няколко грешки, от които дойдоха головете в нашата врата. От наши неточности и грешни действия паднаха попаденията. Имахме шансове през първото полувреме, а също и след почивката създадохме положения за гол, но не вкарахме. Трябва ни повече вяра и ще се получат нещата. Надявам се в следващия мач да се вдигнем и да поправим двете загуби през пролетния полусезон. Трябва да бием Септември", каза Христов.
 
„Тема спорт”: Вутов може да изгори за 2 мача
 
Нападателят на Ботев Пловдив Антонио Вутов може да пропусне освен домакинството на Верея и гостуването на Дунав Русе на 10 март. Както е известно, той получи директен червен картон за остра реплика срещу съдията на мача с Лудогорец Станислав Тодоров, след като отново за реплика секунди по-рано му бе вдигнат вече жълт картон. За това какво точно ще е наказанието, от значение е единствено, какво е написал главният рефер в доклада си. Не случайно след срещата по време на интервюто си Вутов бе повече от смирен спрямо арбитъра, като дори заяви, че той е най-добрият съдия в България.
Ако Вутов е обидил рефера между жълтия и червения картон - напсувал или квалифицирал по друг начин, то той ще получи наказание от 2 срещи Чл.22, (2), (к). Това е и най-вероятното развитие на ситуацията. За това и наставникът на канарчетата Николай Киров-Белия бе толкова бесен след срещата в Разград по отношение на играча.
Наказан за мача с Верея ще е и централният защитник Кристиан Димитров. Срещу Лудогорец той получи петия си жълт картон от началото на сезона. Аут заради контузия пък продължава да е Лазар Марин.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки