Сензациите в пресата: Левски сваля бюджета за заплати с 30%

Ботев (Пд) предлага нов договор на Неделев, Локомотив Пд прати Главчев в Рилски спортист

Сензациите в пресата: Левски сваля бюджета за заплати с 30%

Най-интересните теми в българската преса днес, 22 февруари:

 

Меридиан мач”: Левски сваля бюджета за заплати с 30%

 

Павел Колев потвърди, че в момента в Левски тече процедура по намаляването на заплатите.

„Таван на заплатите има от момента, в който аз пристигнах в клуба. Дори след затягането на коланите, Левски ще има приличен бюджет и ще бъде конкурентен на останалите кандидати за шампионската титла. Опитваме се да намалим бюджета за заплати с 30%, но това няма как да стане веднага", добави той, като потвърди, че предстоят разговори с футболистите за намаляване на заплатите им.

„На този етап не са водени разговори нито с Яблонски, нито с Цветкович, нито с Кабрал за подновяването на техните договори”, така директорът коментира въпроса за футболистите, на които контрактите изтичат в края на сезона.

 

“Меридиан мач”: Ботев (Пд) предлага нов договор на Неделев

 

Тодор Неделев е получил предложение за нов договор от Ботев (Пловдив). Сегашният контракт на един от най-добрите български футболисти изтича през юни 2020 година. Ръководството на “Канарчетата” му е отправило предложение да го удължи с две години, след като не само Лудогорец, ЦСКА и Левски проявяват интерес към техничаря, но същото важи и за клубове от Китай, Русия и арабския свят.

От Ботев предлагат на Неделев да увеличат заплатата му с 50%, ако той се навие да преподпише. Играчът обаче е поискал няколко дни за размисъл преди да даде окончателен отговор. Тодор вече на няколко пъти показа лоялността си към Ботев и заяви, че в България няма да играе за друг клуб. Преди време Неделев отказа предложение и от китайския Шъдзяджуан, въпреки че от там му обещаваха 1 милион долара годишна заплата.

 

„Тема спорт”: Локомотив Пловдив прати Главчев в Рилски спортист

 

Юношата на Локомотив Пловдив Петър Главчев ще бъде преотстъпен в Трета лига. Синът на раппевеца Ванко 1 ще бъде даден на сателита на черно-белите Рилски спортист. Нападателят ще трупа опит в Рилецо до края на настоящия сезон, след което ще се върне на "Лаута" да се бори за мястото си. Младокът отпадна от сметките на старши треньора Бруно Акрапович, а след разговор с Христо Крушарски е взел решение да приеме предложението на бизнесмена да играе до края на сезона в тима от Самоков. Доводите, с които Крушарски е убедил Главчев, че това е правилният избор, са били, че в Рилецо Петър ще е под постоянно наблюдение на отговорните фактори от "Лаута". А треньорският щаб, начело с Акрапович, ще може да получава редовно информация за неговото представяне и развитие. Главчев има професионален договор с черно-белите. Той може да дебютира за новия си отбор още този уикенд. Утре Рилецо приема Оборище.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки