Йоан Тодоров се цели в топ 30 днес

Алпиецът стартира и на трите състезания

Йоан Тодоров се цели в топ 30 днес
Йоан Тодоров се е прицелил в Топ 30 на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.
 
21-годишният талант ще участва и в трите състезания. Днес е комбинацията. В събота и неделя са съответно супергигантският и гигантският слалом. Освен Тодоров на старт ще застанат още Алберт Попов и Камен Златков.
 
„При комбинацията хубавото е, че първо ще бъде слаломът.  По този начин имам по-голям шанс да вляза в Топ 30. Това е и моята цел. Ще я гоня в гигантския слалом, но ще се постарая и в трите състезания", заяви пред „България днес" Йоан Тодоров. 
 
Тодоров показа отлични резултати на световното първенство в Оре (Шв), което приключи през миналата седмица. Той завърши 35-и в гигантския слалом и се движеше на 41-ва позиция след първия манш на слалома, но допусна грешка във втория. 
 
„Това беше старт на най-високо ниво, а условията бяха тежки. Направих добър първи манш в слалома. Състезанието е доста по-различно от останалите. Виждаш как най-добрите загряват и карат. Моите цели са доста по-високи от постигнатите резултати, но се радвам, че участвах, защото ми беше за пръв път на подобно ниво", анализира участието си на световното първенство Йоан. 
 
Тодоров, Златков и Попов са набори и от години има люта конкуренция между тях.
 
„Това е едно от най-хубавите неща за нашето развитие. За съжаление не можем да тренираме с Алберт през целия сезон, защото той се готви с германския тим. Но и ние сме добър отбор", разкри Йоан.
 
Вниманието на феновете и медиите в момента е насочено основно към Алберт Попов, който направи две класирания в Топ 10 на Световната купа. Но преди няколко години Тодоров не е отстъпвал по резултати на своя колега.
 
„Бяхме на едно ниво, преди в две поредни години да претърпя тежки контузии. Травмите ме върнаха назад. Имам добри резултати на световни първенства за юноши и на европейския олимпийски фестивал за младежи. Много е хубаво за българския спорт, че има поколение като нашето. Така ще се запалят още деца. Важно е да вървим напред както ние, така и „Б" националният отбор", завърши Тодоров.
 
Той е убеден, че с търпение и здрава работа резултатите ще дойдат. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки