Краси Анев отписа олимпиадата в Китай

За световното трябва да подобря скоростта си, призна новият европейски шампион

Краси Анев отписа олимпиадата в Китай
Красимир Анев отписа възможността да остане в биатлона до зимните олимпийски игри в Пекин през 2022-а. Новият европейски шампион в индивидуалната дисциплина на 20 километра от турнира в Минск призна, че обмисля да се оттегли от спорта до един-два сезона и да се отдаде изцяло на семейството си.
 
Пред медиите в белоруската столица 31-годишният самоковец сподели, че е постигнал споразумение с федерацията да пропусне двата старта от Световната купа в Северна Америка в първите две седмици на февруари, за да може да участва на европейското първенство. Както е известно, бюджетът на централата се формира на база резултатите от шампионатите на Стария континент и на планетата, а не от тези на купите.
 
"Олимпийските игри в Китай не влизат в плановете ми. Не мисля да продължавам с кариерата си, имам дъщеря, на която посвещавам победата си тук. Но искам да съм повече време с нея, да бъда добър баща. Мъжът е този, който трябва да осигурява парите у дома. Затова съм още тук, защото мога да изкарвам пари с биатлон. Може би още година-две ще остана, но не мисля за Китай. Ситуацията е сложна”, заяви Анев пред медиите в Беларус. 
 
„В България имаме успехи на европейски първенства в последните години. Владимир Илиев стана шампион през 2017-а. Надявам се, че тези резултати ще доведат нови спонсори, които ще ни помогнат, на мен особено. При нас имаше разногласия с федерацията, но в крайна сметка ми позволиха да пропусна състезанията в Северна Америка, а ние се съобразихме с желанието им да участвам тук, за да можем да направим и добра щафета, което да помогне на финансирането на федерацията.
 
 
С разбиране от двете страни може да се стигне до добри резултати. Щеше да бъде изключително трудно да участвам там и после да дойда тук и да се аклиматизирам. Планът бе да пропуснем Северна Америка. Дори мислех да не участвам тук, но после все пак прецених, че е по-добре да дойда", каза пред журналистите в Минск Анев.
 
Той допълни, че не е имал нужната скорост, за да се мери с Тарей Бьо, който въпреки три пропуска (Анев направи един) завърши на по-малко от 4 секунди за второто място. 
 
"Имах шанс. Казах си, че нямам нужната скорост и трябва да съм много внимателен при стрелбата. Вятърът беше проблем, защото беше много силен. Аз се стараех да стрелям бавно, но точно. Знаех, че добрата стрелба може да е ключът към добрия резултат.
 
 
Помогна ми, че тренирах в България на Белмекен, където през зимата вятърът е постоянен", сподели българинът и призна, че във формата, в която се намира, чисто бегово, няма да може да се бори за нещо повече на световното първенство в Швеция, което е от 7 до 17 март в Йостерсунд: 
 
"Трябва да подобря скоростта си, защото този турнир е коренно различен и нивото е много по-високо", завърши българинът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки