Ботев Вр и Славия в люта битка за шанс за топ 6

Белите с куп проблеми, притеснени и от терена

Ботев Вр и Славия в люта битка за шанс за топ 6
Ботев Враца скача за 3 точки срещу комшията в класирането Славия пред родна публика. Двубоят е от 12,30 часа днес на стадион „Христо Ботев” и ще бъде ръководен от Петър Костадинов.
 
Двата отбора са съседи в класирането с по 27 точки и на теория все още имат шансове да се преборят за място в Топ 6. Изоставането им от Черно море, който в момента заема шестото място, е 7 точки, но на "моряците" им предстои тежко домакинство на шампиона Лудогорец и разликата може да бъде намалена.
 
Ботев (Враца) стартира пролетния дял с трудна победа над Витоша (Бистрица), а след това загуби от ЦСКА. Старши треньорът Сашо Ангелов няма да може да разчита на Емил Стоев, който вкара много красив гол на "Армията".
 
Белите пък пристигат за двубоя във Враца с куп проблеми. Крилото на Славия Георги Йомов ще пропусне и днешното гостуване. Положението на юношата на Левски се е усложнило и той ще е аут за поне още един месец. Наскоро Йомов мина прегледи, които са показали, че ще му е нужно допълнително време за възстановяване.
 
Той не игра в първите два пролетни кръга - срещу Ботев Пловдив в Коматево и с Черно море, при завръщането на "Овча купел". От лагера на Славия са категорични, че докато не е на сто процента готов, Йомов няма да бъде рискуван. С комоцио е вратарят Джерия, а другият страж Георги Петков е болен. Картотека вече получи испанският защитник Давид Муньос.
 
В спортно-техническия щаб на Славия са силно притеснени и от състоянието на терена на стадион "Христо Ботев" във Враца. Вчера цял ден валя дъжд, който през нощта премина в сняг. За началото на двубоя се очаква да изгрее слънце, но да е доста студено - минус 7 градуса. Игрището се очаква да е първо разкаляно, а после и на места замръзнало.
 
"В първия им двубой с Витоша Бистрица видяхме колко тежко беше. Така че сега няма да е по-различно", коментираха от "Овча купел".
 
Въпреки многократно отпусканите средства за ремонти, теренът на стадион "Христо Ботев" продължава да не е в добро състояние при лоши метеорологични условия. През есента при визитата си се оплака и Берое.
 
 
Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Радослав Кирилов: Не сме спирали да вярваме

Нападателят на ЦСКА 1948 донесе собственоръчно обрата срещу Локо София

Дончич: Нямаме психика

"Ще се борим до последно за оставане в елита", заяви треньорът на Локо София

Валентин Илиев: Нещата ще вървят към по-добро

"Показахме друго ниво", доволен бе треньорът на ЦСКА 1948

Димитър Костадинов за Сираков: Ако има поне капчица чест, да върне акциите на Левски!

Вижте какво заяви председателят на сдружение "Левски на левскарите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки