Моряците ще удължават серията си на „Тича"

Варненци преследват първи успех над Лудогорец от 5 години и половина

Моряците ще удължават серията си на „Тича"
Черно море посреща шампиона Лудогорец с надеждата да продължи успешната серия у дома, в която се намира. Моряците нямат загуба на "Тича" вече 5 месеца, като за последно паднаха от Славия с 1:2 на 23 септември миналата година. Оттогава насам записаха 6 поредни победи във Варна, включително над грандовете Левски и ЦСКА. 
 
В същото време обаче Черно море има една-единствена победа над Лудогорец, откакто разградчани се появиха в елита през 2011 г., като от нея вече изминаха повече от 5 години. На 31 август 2013 г. варненци победиха с 3:1, след което записаха две равенства и пет загуби на "Тича".
 
За срещата с шампиона Илиан Илиев ще може да разчита на Пламен Димов, Петър Витанов и Васил Панайотов, които се завръщат в състава след изтърпени наказания за натрупани жълти картони. За сметка на това обаче от групата отпаднаха чужденците Юго Кононго и Жоржиньо, които лекуват травми. Особено неприятно за щаба на моряците е отсъствието на левия бек, който е абсолютен титуляр от началото на сезона.
 
По всяка вероятност на мястото на Кононго отляво на защитата ще бъде преместен Цветомир Панов, а като десен бек ще стартира Мирослав Енчев. Другата опция пред Илиан Илиев е Панов да действа на обичайната си позиция, а Кононго да бъде сменен от юношата Мартин Костадинов.
 
Аут за мача с Лудогорец са също Емил Янчев, Мехди Фенуш и Георги Божилов, които ще се възстановяват по-продължително от измъчващите ги травми. Атаката на Черно море днес ще бъде водена от Радослав Василев, а по двете крила ще нападат Аристот Ндонгала и Мартин Минчев. Тримата халфове в центъра се очаква да бъдат Петър Витанов, Васил Панайотов и Георги Илиев, като капитанът на тима ще бъде натоварен с малко по-офанзивни функции.
 
В Лудогорец също имат проблеми. Те пристигат на "Тича" ранени като самочувствие, и като състав. Орлите стартираха първенството с две издънки - с равенства като гост на последния в класирането Верея (0:0) и като домакин на Ботев Пд (1:1). Резултатите, а и играта на отбора, разклатиха сериозно стола на Антони Здравков. И ако разградчани пак не стигнат до трите точки, то най-вероятно ще се стигне до треньорска смяна.
 
Срещу бойкия тим на Черно море разградчани ще бъдат без капитана си Светослав Дяков. Той претърпя операция на коляното и вчера бе изписан от болница. От клуба обаче не разкриха докога ще трае възстановяването на халфа. В негово отсъствие титуляр в центъра на терена се очаква да бъде Яцек Горалски. За негов партньор ще бъде предпочетен Лукас Саша. Има вероятност да стартира и Анисе, който не игра цяла есен заради травма, но тя е малка.
 
Атаката на тима от началото на пролетния дял е ялова. А допълнителен проблем е, че централният нападател Клаудиу Кешеру е с травма от сблъсъка с Ботев Пд. Ако се прецени да не бъде рискуван, то титуляр ще е полякът Якуб Швиерчок. През седмицата Лудогорец привлече Станислав Манолев. Едва ли обаче той ще започне на "Тича".

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки