Тед Лигети: Трасето за Супер Г в Банско беше гросмайсторско

Не обичам да си поставям цели, на пистата се забавлявам, допълни американецът

Тед Лигети: Трасето за Супер Г в Банско беше гросмайсторско
Тед Лигети е една от звездите на Световната купа в Банско. 34-годишният американец е носител на 2 олимпийски и 5 световни титли. В първия старт под Тодорка обаче Лигети кара слабо. Той завърши на 13-о място в комбинацията, като даде 28-о време на Супер Г и 9-о в слалома. Малко, след състезанието звездата на алпийските ски отговори на въпросите на „Меридиан мач".
 
- Как се чувстваш в Банско?
 
- Ако трябва да говоря за престоя си в курорта, гостоприемството, храната и условията, няма как да бъда по-доволен. Тук всичко е прекрасно. Не съм доволен обаче от карането си. Със сигурност можех да се представя и по-добре.
 
- Пистата за Супер Г създаде много проблеми на състезателите. Ти как я почувства?
 
- Наистина трасето беше гросмайсторско. Много коварни завои, а на последния скок трябва да си максимално съсредоточен, защото в противен случай изхвърчаш. В слалома пистата ми допадна повече и дадох по-добро време. То обаче не беше достатъчно за призово класиране.
 
- Какви са целите ти за следващите два старта?
 
- Не обичам да си поставям цели. Винаги, когато съм на пистата, се старая да се забавлявам. Надявам се да се представя по-добре, отколкото в комбинацията. За супергигантския слалом нямам големи очаквания, а и все още не съм решил дали ще участвам. За гигантския в неделя се чувствам готов и искам да покажа на какво съм способен.
 
- Този сезон в Световната купа българинът Алберт Попов направи няколко добри класирания. Какво мислиш за нашия алпиец?
 
- Да, наистина Попов прави много добър сезон. Той е отличен слаломист, а и е млад състезател. Мисля, че скоро ще запише още по-добри резултати. Бъдещето е пред него.
 
- Какво най-много те впечатли Банско като град?
 
- Не съм тук за първи път. Разхождал съм се многократно в града и това, което ме впечатлява, е архитектурата. Освен това тук определено знаете как да готвите.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки