ДРАМА В СЕВИЛЯ! Барса с фамозен обрат, докосва титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хеттрик на Меси и първи гол на Суарес от месец донесоха победа на каталунците

ДРАМА В СЕВИЛЯ! Барса с фамозен обрат, докосва титлата! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът Барселона стигна до изключително драматичен обрат с 4:2 при визитата си на Севиля в дербито от XXV кръг на испанската Ла Лига.

Капитанът на гостите Лионел Меси за пореден път бе над всички, реализирайки хеттрик след едно късно и едно изключително красиво попадение, а крайния резултат оформи Луис Суарес с първия си гол от месец насам.

Домакините повеждаха на два пъти в резултата, но аржентинският маестро на гостите изравняваше и в крайна сметка донесе трите точки на своите.

Така те събраха 57 в актива си и вече имат с 10 точки аванс пред втория Атлетико, който в неделя приема Виляреал.

Иначе Хесус Навас откри резултата на „Рамон Санчес Писхуан“ в 22-рата минута, а четири по-късно Меси изравни с изключително воле.

Той прати топката в горния десен ъгъл на Томаш Вацлик с попадение, напомнящо онова на Зинедин Зидан от финала на Шампионската лига през 2002 година.

Малко преди паузата обаче домакините вкараха за втори път, след като вратарят Тер Щеген не можа да ритне добре топката, а възстановеният от травма Самуел Юмтити покри засадата и Сарабия подаде към непокрития Габриел Меркадо за 2:1.

При този резултат дойде и почивката. Наставникът на гостите реагира и пусна в игра Усман Дембеле и Сержи Роберто за сметка на Видал и Нелсон Семедо. 

Барса натисна и в 67-ата Вацлик направи грешка, от която ес възползва Иван Ракитич. Халфът подаде на Дембеле, който пък на Лео Меси и аржентинецът вкара ново бижу под напречната греда - 2:2.

Пет минути преди края на редовните 90 звездата на Барса реализира за 36-и път срещу Севиля, оформяйки своя хеттрик след рикошет и елегантно копване на топката за 3:2, а в самия край дойде ред и на Суарес да се разпише.

Уругваецът не го бе правил от последния мач срещу Севиля, спечелен от Барса с 6:1 у дома за Купата на краля на 30-и януари, но днес оформи крайното 4:2.

След него Севиля остана с 37 точки в актива си и записа първа домакинска загуба за първенство от 16-и септември (0:2 от Хетафе), след който изигра девет двубоя и не спечели само два от тях. 

В събота обаче срещу себе си домакините имаха един невероятен Лионел Меси.

Севиля – Барселона 2:4


1:0 Хесус Навас 22'
1:1 Лионел Меси 26'
2:1 Габриел Меркадо 42'
2:2 Лионел Меси 67'
2:3 Лионел Меси 85'
2:4 Луис Суарес 90'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Севиля: Вацлик; Сержи Гомес, Кяер, Меркадо; Навас, Сарабия, Банега, Рог, Вьобер; Промес, Бен Йедер;

Барселона: Тер Щеген; Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Ракитич, Бускетс, Видал, Меси, Коутиньо, Суарес;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки