Ботев (Пд) вече диша във врата на Левски след бой над Верея (ВИДЕО)

"Канарчетата" забиха четири гола на последния

Ботев (Пд) вече диша във врата на Левски след бой над Верея (ВИДЕО)

 Четвъртият във временното класиране на Първа професионална лига Ботев (Пловдив) победи със сериозното 4:0 последния в таблицата Верея като домакин от 23-ия кръг на първенството. 

"Канарчетата" отбеляза по два гола в двете полувремена в мач на една врата. 

Срещата започна отлично за Ботев и още в 9-та минута Васил Шопов отправи изстрел, минал покрай вратата на Верея. В 19-та отново той се изправи очи в очи с Ганев, но ударът му беше спасен. 

Така се стигна до 20-та минута, когато точен за 1:0 бе Феребори Доре след перфектно центриране на Еберт Кардосо. След нови пропуски на Васил Шопов и Неделев капитанът на "канарчетата" все пак се записа сред голмайсторите в 41-та минута. Защитниците на Верея допуснаха фрапантна грешка, която остави халфът на отлична позиция за изстрел и той не сбърка. 

След почивката Балтанов също застраши Ганев, но ударът му мина покрай целта. След 60-та минута Ботев реши да намали темпото, но десет минути преди края паднаха нови два гола. Първо в 81-та Васил Шопов най-накрая успя да отбележи, след като беше намерен от Лъчезар Балтанов, а само пет минути след това Кристиан Добрев оформи крайното 4:0 след страхотен индивидуален пробив, започнал от центъра на терена. 

Така Ботев вече има 42 точки в актива си е на три пред петия Берое и на същата дистанция от топ 3. Верея пък остава да дълбае дъното с едва шест точки, нито една победа и голова разлика -41. 

Ботев (Пловдив) - Верея 4:0
1:0 Феребори Доре '20
2:0 Тодор Неделев '41
3:0 Васил Шопов '81
4:0 Кристиан Добрев '86

Стартови състави:

Ботев (Пловдив):
Кайзер, Перейра, Пиргов, Ничев, Еберт, Шопов, Балтанов, Неделев, Карачанаков, Зехиров, Феребори Доре

Верея:
Ганев, Иво Иванов, Дмитрий Иванов, Годердзи Мачадзе, Рубин, Доброволски, Гвазава, Нтойа, Ковальов, Рюстемов, Ризванович

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки