Марица без проблеми срещу Раковски

В следващия 13-и кръг Марица гостува на Перун (Варна)

Марица без проблеми срещу Раковски

 Марица (Пловдив) постигна 12-ата си поредна победа от началото на сезона в НВЛ-жени. Пред едва около 250 зрители в зала "Колодрума", шампионките надиграха Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:13, 25:21, 25:16) след един час и три минути игра и вече имат актив от 36 точки и 36:1 гейма. Димитровградчки остават пети във временното класиране с 6 победи и 18 точки.

 
Няколко от по-опитните волейболистки на треньора Иван Петков не попаднаха в стартовата шестица за двубоя. Началото бе доста равностойно, но постепенно домакините от Марица се откъснаха в резултата. След 16:11, Марица направи серия от осем точки при сервиси на Александра Миланова. С четири поредни аса тя доведе нещата до геймбол при 24:11, а секунди по-късно геймът приключи при 25:13.
 
С няколко убийствени блокади, момичетата на Габриела Айшинова успяха да прекършат първоначалния устрем на пловдивчанки във втората част и не само изравниха при 8:8, но дори поведоха с 10:8. Марица бързо си върна водачеството, а Раковски продължи да се бори докрай, но допусна прекалено много непредизвикани грешки, включително и тази, с която бе оформено крайното 25:21 за домакините.
 
Междувременно, в игра се появиха още две от най-младите състезателки на Марица. С Добрина Христоскова и Дима Ушева, както и с либерото Славена Никова, вече в основния състав за третия гейм, шампионките влязоха с мощно 5:0. Това не отказа гостенките от търсенето на обрат в гейма, но само на моменти те успяха да намалят изоставането си до две точки. Подобно на първата част, пловдивчанки опитаха да приключат спора с финален спринт и от 17:14 доведоха резултата до мачбол със серия, включваща и два аса на Мирела Шахпазова. В крайна сметка Христоскова атакува успешно за крайното 25:16.
 
Симона Димитрова стана най-резултатна в мача с 12 точки за победителките. Александра Миланова добави още 11 точки. Симона Николова с 10 точки бе най-резултатна за гостенките от Раковски.
 
В следващия 13-и кръг Марица гостува на Перун (Варна) на 1 март (петък) от 16,00 часа в залата на Първа езикова гимназия. Преди това, във вторник (26 февруари) от 20,00 часа в зала "Колодрума", "жълто-сините" посрещат вицешампиона на Германия Алианц МТФ (Щутгарт) за последния си мач в Шампионската лига за сезона.
 
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки