Челси търси реванш срещу Сити във финала днес

Сари е ходещ мъртвец преди мача, макар че има повече победи от Гуардиола след 43 двубоя на Острова

Челси търси реванш срещу Сити във финала днес

Маурицио Сари вероятно ще се придържа към способността на футбола да поднася изненади и да шокира.

Италианецът се надява, че финалът за Купата на лигата срещу Манчестър Сити ще измъкне Челси от кризата.

Разбираемо е лондончани да имат по-голяма мотивация от своя опонент, след като преди две седмици загубиха с 0:6 от него. Но каквото и да стане днес, има усещане за неизбежност. Ясно е накъде се движат нещата - Сари е ходещ мъртвец.

Отстраняването на Малмьо в Лига Европа е просто временна отсрочка. Сега очакванията на феновете са Челси отново да се върне към обичайната рутина, разчитайки на едни и същи футболисти, които вкараха този отбор в криза. Три дни след сблъсъка със Сити пък предстои визита на Тотнъм във Висшата лига, която звучи също толкова зловещо.

Лондончани настояват, че не са говорили с потенциални заместници на Сари. Но мрачното усещане е, че при първата капитулация играта за италианеца ще приключи. Той със сигурност се чуди как се стигна дотук.

Специалистът се радваше на най-добрия старт на нов мениджър в историята на Висшата лига, а днес ще се изправи в първия си голям финал в английския футбол. На всичко отгоре Маурицио има повече победи от своите 43 мача - 28, отколкото Пеп Гуардиола в първата си кампания начело на Сити за същия брой срещи (27).

Защо Сари е на ръба, докато Гуардиола бе подкрепен и му бе позволено да разцъфне на "Етихад"?

"Защото имаше късмет. Попитайте двата клуба, Сити и Челси. Когато избираш Пеп, трябва да изчакаш, защото е ясно, че той се нуждае от време. Не е лесно за английски отбор да играе подобен футбол", предположи Маурицио.

Сари също се нуждае от време. И от огромни инвестиции за по-приспособени към неговата философия играчи. В това отношение италианецът вероятно беше предаден от Роман Абрамович и неговите доверени хора. Гуардиола похарчи над 200 млн. паунда за защитници по време на триумфалния си втори сезон като водач на гражданите.

Забраната на Челси за трансфери в следващите два прозореца (б.р. - решението се обжалва) пък беше поредната ужасяваща новина за клуб, който се превръща в пълен хаос. На пресконференцията преди срещата със Сити Сари проповядваше усещане за реализъм:

"Ние сме на точка от Топ 4, имаме равен актив с Арсенал, а хората казват, че те се справят добре. Аз смятам, че вървим дори по-добре от тях, освен това сме на финал за Купата на лигата, а от всяка страна чувам, че сезонът ни е катастрофа. Не разбирам. Не забравяйте, че през миналата кампания не ние, а Сити имаше сто точки в актива си. Челси взе само 70. През лятото пък променихме всичко. Това не е лесно, защото има доста проблеми за решаване".

В думите на Сари има доста верни неща, но той със сигурност не е невинен. Упоритостта му да се придържа към своя тактически подход понякога граничи с арогантност. Убеденият "мечтател" се дистанцира от термина Сари-Бол: "В Италия никога не съм го чувал, така че не знам какво означава". Но това е доста наивно. Челси твърде често се проваля и играе без динамизъм и агресия. Те станаха твърде предсказуеми - италианецът използва едни и същи футболисти и дори смените му са ясни за всеки - Баркли и Ковачич се смениха дотук 20 пъти, а Педро и Вилиан - 14.

Сари разкри, че ще направи само един час тренировка на своите момчета преди битката със Сити. "Те са достатъчно натоварени психически, не искам да ги затормозявам допълнително. Искам умовете им да са свободни", каза той. Може би това ще върне Челси в двубоя и няма да станем свидетели отново на 0:6, но летвата като че ли е прекалено висока, за да бъде прескочена. Последните мачове преди финала бяха ужасяващи. А след сблъсъка на "Уембли" може да е още по-лошо...

Предстоят важни преговори в новия шампион на Италия

В Интер търсят развитие след триумфа

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

Магуайър отговори на критиките: В Юнайтед винаги има натиск

„Около нас винаги ще се шуми много“, заяви защитникът

Технологията на голлинията не е рентабилна, смята шефът на Ла Лига

Хавиер Тебас коментира "призрачния гол" на Барса в „Ел Класико“

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки