Сензациите в пресата: Чакат над 15 000 на дербито, надъхват Левски с премии

Божков и Ганчев няма да присъстват на мача, Любо Пенев е най-евтин треньор в елита и още…

Сензациите в пресата: Чакат над 15 000 на дербито, надъхват Левски с премии

Сензациите в пресата днес, неделя, 24.02.2019 година:

„Меридиан Мач“: Надъхват Левски с премии за дербито
За пръв от няколко години насам в Левски има фиксирана премия преди дерби, научи „Меридиан Мач“. Ръководството е решило да стимулира допълнително играчите за битката с ЦСКА, която е днес от 13,00 часа на стадион „Васил Левски“. Причините са ясни - при успех „сините“ ще се изравнят по точки с „червените“, но ще ги изпреварят в класирането, защото ще имат две победи над тях. През есента Левски удари съперниците си от „Борисовата градина“ с 1:0. Освен това тимът от „Герена“ ще бъде и на дистанция от 5 пункта от Лудогорец. А двата отбора ще имат пряк сблъсък в София на 10 март. Според запознати сумата, която ще заработят „сините“, е доста сериозна. Иначе от доста време в Левски се работеше по схема, която изключваше отделни мачове. Така футболистите заработваха допълнителни пари само при успехи в определен брой срещи. Премии за дербита пък бяха отпускани извънредно, ако ръководството преценяваше, че играчите заслужават такива след самите срещи. Така на „Герена“ коментираха, че са в по-неизгодна позиция от съперниците си, които излизаха срещу тях надъхани и с пачки.

„Тема спорт“: Божков и Ганчев няма да присъстват на дербито

Финансовите благодетели на Левски и ЦСКА - съответно Васил Божков и Гриша Ганчев, не се очаква да присъстват на дербито днес. Откакто първият се зае с издръжката на сините след Нова година, той не е гледал мач на живо на тима. Не бе в ложите на „Герена" при 1:1 срещу Локо Пд в първия пролетен кръг, след това го нямаше и на националния стадион срещу Витоша Бистрица (2:0). Гриша Ганчев едва ли пък ще отиде в импровизирания ВИП сектор на "Васил Левски" днес. Той не е посещавал дерби срещу Левски, в което сините са били домакини. Ще е любопитно да видим дали Спас Русев ще дойде на мача. Или пък е по-вероятно той да подкрепя Челси срещу Манчестър Сити във финала на Купата на Лигата на Англия.

„Меридиан Мач“: Над 15 000 на мача въпреки студа

Левски и ЦСКА ще се радват на доста добра посещаемост днес, въпреки лошото време, което скова страната. Справка от продадените до момента билети показва, че на трибуните ще има над 15 000 души. „Сините“ не се успели до този момент да запълнят два блока в любимия на агитката Сектор Б. На централната трибуна, която също им се полага, нещата са далеч по-добре. Там са останали единици бройки пропуски. Картината е почти същата при „червените“ фенове, но с обратен знак. Сектор Г е почти разпродаден до дупка, но не така стои положението със Сектор В. Той до този момент в по-голямата си част е празен. Билети ще се продават и днес в часовете до мача, но само онлайн. Касите на стадион „Васил Левски“ ще бъдат затворени като част от мерките за опазване на реда по време на срещата. Двете агитките получиха и забрана за шествия, както и за струпване на голям брой свои членове на едно място.

„Меридиан Мач“: Пенев - най-евтин треньор в елита

Любослав Пенев е най-евтиният треньор в елита, научи „Меридиан Мач“. Той се разписва срещу 2000 лева на месец. Това е сумата, която фигурира в договора му, който е депозиран от „червените“ в БФС. Месечното възнаграждение би било наистина достойно за помощник, какъвто на книга се води Любо, както стана ясно през седмицата. Причината е, че Нестор Ел Маестро все още не е оформил раздялата си с ЦСКА и продължава да е по документи старши треньор. Тази ситуация с Любо Пенев обаче е само привидна. Според запознати той се е наел да вдига „червените“ срещу 25 000 лева. Схемата не е нова за него. Бившият национал от години работи по този начин, за да финтира банките, на които дължи сериозни суми и са наложили запори на имуществото му. При неуспялата му кандидатура за президент за БФС стана ясно, че той не е покрил дълг от 2 681 829 лв. главница, лихви и разходи към един от известните трезори в България. Подобно обвинение към него отправи и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, след като Пенев атакува жлъчно „орлите“ през седмицата. В Литекс заплатата му като треньор се равняваше на 40 000 лева. Това бе е 10 бона по-малко от възнаграждението му в ЦСКА по времето на Димитър Борисов и Иво Иванов. А именно тогава се стигна до конфузната ситуация да бъде спрян от граничните власти и да не отпътува с отбора за гостуването на Фулъм заради непокритите задължения към банките. През 2015 година, когато Любо се завърна на „Армията“, за да води ЦСКА в пет мача, пък бе обявено, че ще получи за услугите си точно 1100 лева. 
Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен (ВИДЕО)

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия (ВИДЕО)

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки