Джеси каза какво е най-важно в дербито

„Стилът при Пенев ми е по-удобен от този на Ел Маестро“, заяви крилото на ЦСКА

Джеси каза какво е най-важно в дербито

Крилото на ЦСКА Едвин Джеси даде интервю за bTV в навечерието на вечното дерби.

Ганаецът говори както за мач №1 у нас, така и за слабостите в своята игра.

"Първото и най-важно нещо в дербито е да покажем сплотеност. Второто е да си помагаме и да сме много борбени. А третото - желанието за победа. Мачовете като този се решават от детайлите. И най-дребната грешка може да бъде наказана. Лично аз се чувствам добре, мотивиран съм, забавлявам се. На всяка позиция разполагаме с качествени играчи. Ще се борим докрай в дербито", каза Джеси.

"Новият треньор е много директен в комуникацията си и това, което иска. Мисля, че всеки футболист вече е наясно какви са му изискванията. Времето е доста малко, но когато комуникацията е добра, тогава нещата опират до характер", допълни ганаецът.

Той направи и сравнение между Ел Маестро и Пенев: "При Нестор наблягахме на тичането и борбата. Пенев пък иска да играем по-техничен футбол, но се нуждаем от време, за да привикнем. Сега тренировките включват повече упражнения с топка, докато тези при Ел Маестро бяха повече за издръжливост и физическа подготовка. Тичането и борбата са изключително важни, но за типа футболист, който съм аз, е по-добре да играя повече с топката. Идвам от холандската школа, а там всичко се прави с топка. Този стил ми е по-удобен", каза Джеси.

На въпрос на какво се дължи непостоянството му, той отговори: "На моята позиция - крило, представянето винаги е нагоре-надолу. Аз се опитвам да поддържам стабилно ниво, но понякога, когато видя трима защитници срещу себе си, направо блокирам. Друг път, когато ми е ден, не ме интересува дали са трима или четирима, а просто минавам през тях. Това не е плейстейшън и съотборниците ми нямат джойстик, с който да ме управляват. Също така, когато има повече борба, се оставям по течението. А не бива, трябва да си казвам: "Добре, аз съм Джеси, трябва да играя винаги в моя стил, а не да се оставям на събитията да ме контролират", допълни ганаецът, а после коментира и грешките в играта на отбора.

"Грешките ни са комплексни - като домино. Една води до друга, а тя до трета. Когато не пресираме и се забавим с няколко секунди, става късно за всеки играч по веригата и оттам се стига до голове.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки