ОБЗОР: Силен мач за Александър Георгиев в НХЛ (ВИДЕО)

Жиру и Филаделфия оставиха Питсбърг извън плейофите, вижте всички резултати и класирането

ОБЗОР: Силен мач за Александър Георгиев в НХЛ (ВИДЕО)

Питсбърг претърпя сериозен удар в преследването на уайлдкард квота за плейофите, след като Клод Жиру се разписа 1:59 минути след началото на продължението за победа с 4:3 в полза на Филаделфия.

Мачът от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) беше проведен пред 69 хиляди фенове на "Линкълн Файненшъл Фийлд", който е дом на шампиона по американски футбол от миналата година Филаделфия Ийгълс.

Жиру преодоля Джъстин Шулц и защитникът на Питсбърг загуби стика си, което позволи на нападателя на Флайърс да стреля през ръкавиците на Мат Мъри за победния гол. Якуб Ворачек добави шайба и две асистенции, а Шон Кутурие и Джеймс ван Риймсдайк също се разписаха за Филаделфия.

Сидни Кросби, Шулц и Евгени Малкин бяха точни за отбора на Питсбърг, който в момента е извън плейофните квоти при равенство в точките с осмия в сборното класиране на изток Каролина.

Руснакът с български произход Александър Георгиев направи отличен мач и спаси 19 шайби на вратата на Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 5:2 Ню Джърси.

Крис Крайдър вкара гол и добави асистенция при числено предимство за Рейнджърс, които се разписаха три пъти през първата третина за победата срещу Девилс. Той подаде на Райън Стром след 11:06 минути игра в първата част, а Александър Георгиев така и не бе тестван сериозно до началото на последната третина. Той спаси 19 шайби за успеха, въпреки който Рейнджърс остават с илюзорни шансове за плейофите. Нюйоркчаните са със 17 точки зад градските съперници Айлъндърс в Столичната дивизия.

Робин Лехнър записа рекордния в кариерата си четвърти шътаут в рамките на един сезон, след като спаси 36 удара за победата на Айлъндърс срещу Ванкувър с 4:0. Кейси Сизикас, Райън Пълок, Антони Бовилиер и Кал Клътърбък бяха точки за тима от Ню Йорк, който поведе с четири точки на Вашингтон на върха в Столичната дивизия.

Шампионите отстъпиха с 2:5 на Бъфало, след като Сам Райнърт отбеляза хеттрик, а Джейсън Поминвил и Расмус Далин добавиха по една шайба за Сейбърс. Джак Айхел завърши с две асистенции за отбора на Бъфало, който спря серията си от четири загуби.

РЕЗУЛТАТИ:

Бъфало - Вашингтон - 5:2


НЙ Рейнджърс - Ню Джърси - 5:2

Сейнт Луис - Бостън - 2:1 след дузпи

Далас - Каролина - 0:3

Флорида - Лос Анджелис - 6:1

Кълъмбъс - Сан Хосе - 4:0

Нешвил - Колорадо - 0:5

Торонто - Монреал - 6:3

Филаделфия - Питсбърг - 4:3 след продължение

Ванкувър - НЙ Айлъндърс - 0:4

Едмънтън - Анахайм - 2:1

КЛАСИРАНЕ:

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 98 точки, Бостън 81, Торонто 78
дивизия Метрополитън: Ню Йорк Айлендърс 79, Вашингтон 75, Кълъмбъс 73

Западна конференция:
Централна дивизия: Уинипег 78, Нешвил 77, Сейнт Луис 71
Тихоокеанска дивизия: Калгари 83, Сан Хосе 80, Лас Вегас 69

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки