Берое направи куп пропуски, но взе три точки от мача с Дунав (СНИМКИ+ВИДЕО)

Заралии спечелиха с автогол на Георги Динков, изравниха се по точки с Ботев Пловдив

Берое направи куп пропуски, но взе три точки от мача с Дунав (СНИМКИ+ВИДЕО)

Берое спечели с минималното 1:0 домакинския си мач на Дунав и се изравни по точки (42т.)  с четвъртия в класирането Ботев Пловдив. Единственият гол в мача падна в 14-ата минута, когато след пас на Еуженио към Камбуров, топката бе отбита от Георги Динков, отбелязваки си ефектен автогол. Заралии направиха куп пропуски през второто полувреме, като вратарят на Дунав Благой Макенджиев показа класа и спаси своя тим от разгромна загуба. След двубоя от 23-ия кръг Дунав остава на предпоследно място с 18 точки.



Мачът започна в добро темпо, като още в 7-та минута Иван Бандаловски можеше да открие за Берое, но ударът му от границата на наказателното поле мина с малко над вратата. Малко след това и русенци отговориха с опасен пробив на Мухамаду Н'Диайе, но в последния момент Бандаловски го изтласка и ударът му не затрудни Душан Перниш.

В това взривно начало имаше и ранен гол. В 14-та минута Педро Еуженио направи пробив по левия фланг, центрира, но може би нямаше как негов съотборник да засече. Топката беше ритната от бившия играч на Берое Георги Динков в собствената си мрежа и домакините поведоха.



Само пет минути след това Дунав можеше да изравни. Всъщност, в тази ситуация дори "драконите" вкараха топката в мрежата чрез Ахмед Ахмедов, който надскочи Милен Желев и стреля с глава, но реферът прецени, че има нарушение срещу защитника. Повторенията обаче не успяха да убедят категорично в това.

До края на полувремето положенията бяха за старозагорци. В 33-та минута Никита Баранов с перфектен пас изведе на скорост Александър Василев сам срещу вратаря, бившият играч на Лудогорец предпочете да завърши сам, вместо да подаде на свободния Мартин Камбуров и сбърка, защото Благой Макенджиев изби.

Малко преди почивката по подобен начин, но от другия фланг, сам срещу Макенджиев излезе Рубен Бригидо, но и неговият мощен шут беше избит от национала. Така до почивката повече попадения не паднаха и беройци се оттеглиха с гол аванс.



След подновяването на играта пак домакините имаха инициативата. В 50-та минута Иван Минчев намери Мартин Камбуров около дузпата, ветеранът стреля мощно под гредата, но пак вратарят на съперника го разочарова и изби виртуозно.

Три минути по-късно нескопосано изчистване на защитата на "драконите" позволи да се стигне до разбъркване пред вратата им, като най-накрая се стигна до удар на Камбуров, но фалцовото му изпълнение не намери вратата.

И пак ветеранът не можа да се разпише в 58-та минута, когато беше намерен отново от Минчев пред вратарското поле, но пак беше спрян от Макенджиев. В 71-та минута 38-годишният таран направи и пети пореден сериозен пропуск, когато беше изведен на скорост зад защитата на съперника, но ударът му мина над вратата от изгодната позиция.



Мачът продължи в същото русло. Четвърт час преди края огромен пропуск направи и Меска, който си извоюва позиция пред наказателното поле и стреля опасно, но летящата към ъгъла топка пак беше отразена от Макенджиев, който направи страхотен мач.

И както не се виждаше как Дунав може да изравни, "драконите" бяха на крачка да направят именно това. В 76-та минута Божидар Васев центрира към десния фланг, където Мартин Станкев беше изпуснат и стреля опасно, но в последния момент Душан Перниш изби и предотврати изравняването.

Последваха поредица пропуски от тима на Берое, като Меска, Педро Еуженио и Камбуров пак не можаха да преодолеят Макенджиев и в крайна сметка всичко вървеше и се развиваше по вкуса на домакините, въпреки че изпуснаха прекалено много ситуации. До края пак нямаше какво да се случи, за да се промени статуквото и трите точки останаха в Стара Загора.

СЪСТАВИ:


Берое:
Перниш, Желев, Цветков, Охене, Камбуров, Бандаловски, Василев, Баранов, Бригидо, Минчев, Еуженио

Дунав:
Макенджиев, Васев, Динков, Ковачев, Патев, Димов, Попадийн, Фиртулеску, Ндиайе, Ковачев, Ахмедов

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

Ачиари: Изключително съм доволен! Чакаме още двама-трима нови

Треньорът на Берое бе щастлив от представянето на тима срещу Локо (Пловдив)

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

Берое разби Атлетик (Куклен) в контрола, вкара цели 6 гола на противника

Заралии постигнаха изразителен успех - 6:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки