Маноилова и Георгиев безапелационни в последната проверка преди Световното по шорттрек в София

Титулярка в щафетата с лека травма, не кара на държавното

Маноилова и Георгиев безапелационни в последната проверка преди Световното по шорттрек в София
Лидерите при мъжете и жените в националния отбор по шорттрек Димитър Георгиев и Катрин Маноилова не допуснаха изненади и обраха титлите на държавния шампионат по дистанции, който се проведе в събота и неделя на реновирания Зимен дворец.
 
Надпреварата бе последна проверка за състезателите ни преди започващото на 8 март световно първенство за мъже и жени по шорттрек, което ще се проведе в зала „Арена Армеец” в София.  
 
Катрин бе безапелационна при дамите и спечели и трите дисциплини – 1500 м, 500 м и 1000 м. На най-дългата дистанция след нея се наредиха Зорница Пенчева и Анна Якимова.
 
 
В късия спринт на 500 м имаше падане и двете националки Пенчева и Якимова завършиха след групата, а след Маноилова се наредиха Жана Милкова и Калина Гюрова.  На 1000 м пък след шампионката финишираха Якимова и Милкова.
 
При мъжете и на трите дисциплини призовата тройка беше Димитър Георгиев, Калоян Ангелов и Петър Петров.
 
В надпреварата при жените не участва Лилия Джустрова, която е сред 4-те дами, заявени в щафетата на България за предстоящото световно първенство в началото на март. Лили е с лека травма, получена на тренировка 2 дни преди републиканското и бе взето решение тя да почива, за да се възстанови максимално бързо.
 
 
По-късно днес ще има събрание на спортно-техническата комисия към БФКънки, където ще се вземе решение кои ще са представителите ни в индивидуалната надпревара при мъжете и жените на шампионата на планетата в София. За целта ще се вземат предвид резултатите от държавното първенство.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки