Кобрата може да се бие с друг велик боксьор, не с Джошуа

Кобрата е един от вариантите за съперник на Тайсън Фюри

Кобрата може да се бие с друг велик боксьор, не с Джошуа

 Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа във версия IBF и редица анализатори очакват да има мач между двамата до края на годината. Но сега е възможно българинът да се изправи не срещу хегемона в тежка категория, а срещу друг велик боксьор - Тайсън Фюри. 

 
Според изданието Sport 360, Кобрата е един от вариантите за съперник на Циганския крал, който направи триумфално завръщане под светлините на прожекторите в мача си с Деонтей Уайлдър през декември миналата година. Битката завърши наравно и светът очаква реванш, но той става все по-малко вероятен и точно затова името на Пулев изплува сред вариантите за съперник на британеца. 
 
Причината реваншът да е все по-далеч е фактът, че Фюри подписа договор с промоутърската агенция Top Rank, която представлява и Кобрата. В момента тя преговаря за следващ негов съперник, но с оглед на факта, че Уайлдър има сключен контракт с пряк конкурент, сделка с неговия екип изглежда малко вероятна. 
 
Затова Top Rank води разговори с друг силен претендент от тежка категория - Джоузеф Паркър, който е и една от скорошните жертви на Антъни Джошуа. Ако нещата с новозеландеца не се получат, промоутърската агенция ще заложи със сигурност на бой със своя звезда. Така Фюри може да се изправи срещу Кубрат Пулев. 
 
Все пак трябва да се има предвид и самото желание на българина. Въпросът е дали той ще иска да се бие за много пари и залог световна титла с Антъни Джошуа, или ще предпочете само големия чек при битка с Фюри.
 
Желанието на промоутърите е въпросният мач на Циганския крал, за който в микса като опонент е намесен и Пулев, да се състои през ноември. А евентуален сблъсък Джошуа - Пулев също би бил възможен в тази част на годината. 
 
Иначе името на следващия съперник на българина е ясно и той ще се бие на 23 март с румънеца Богдан Дину, когото е побеждавал като аматьор. Двамата ще се изправят един срещу друг в Калифорния и битката им ще е гвоздеят на вечерта. 
Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки