Клоп: Ценна ли е точката в дербито с Ман Юнайтед? Абсолютно

Не мога да си затварям очите, не възползвахме от превъзходството си, допълни треньорът

Клоп: Ценна ли е точката в дербито с Ман Юнайтед? Абсолютно
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че точката срещу Манчестър Юнайтед в дербито на “Олд Трафорд” (0:0) от края на миналата седмица го удовлетворява.
 
Германският специалист е доволен от позицията на мърсисайдци в класирането (една точка аванс пред Манчестър Сити 11 кръга преди края на първенството), но призна, че отборът му е е можел да се представи и по-силно в мача с водения от Оле Гунар Солскяер тим.
 
Попитан дали спечелената срещу “червените дяволи” точка би могла да се окаже ценна в битката за титлата, Клоп отговори по следния начин: “Абсолютно. Това е напълно ОК. Не искам да си затварям очите за ситуацията, ако Юнайтед е победим в съответния ден, трябва да се възползваш, а ние не го направихме.
 
Това все още е някъде в мислите ми. Но аз съм ОК с точката, разбира се. Нека гледаме напред. Изговори се много за този мач - както и за двубоя с Байерн - това са отбори от световна класа. В два мача не отбелязахме голове срещу отбори от световна класа - случвало се е и на много други тимове”, заяви Клоп. 
 
“Ситуацията е следната - намираме се в много добра позиция в класирането и сега трябва да се погрижим да използваме това на терена”, добави бившият наставник на Борусия (Дортмунд), цитиран от официалния сайт на Ливърпул.
 
“Беше труден мач. Продължавам да смятам, че можехме да се представим по-добре, 100 процента. Ще работим върху това. Нямаме много време за подготовка за мача с Уотфорд, но играем у дома и да се надяваме, че феновете ще ни помогнат”, сподели още Клоп, връщайки се на дербито с Юнайтед.
 
В сряда вечерта Ливърпул приема Уотфорд на “Анфийлд” в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига. По същото време Манчестър Сити е домакин на Уест Хам, а борещият се за място в Топ 4 Манчестър Юнайтед гостува със сериозни кадрови проблеми на Кристъл Палас.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки