Дюлгеров: Септември няма какво да губи срещу ЦСКА

Обичам червените, но сега съм играч на Септември и искам да спечелим, допълни защитникът

Дюлгеров: Септември няма какво да губи срещу ЦСКА
Асът на Септември Александър Дюлгеров е сред най-любопитните събеседници преди двубоя срещу неговия бивш отбор ЦСКА. През зимата Дюлгеров премина в Септември, а от началото на пролетния дял на шампионата тимът му впечатлява - 3 мача, 7 точки и нито един допуснат гол.
 
"Тайната на успеха е в това да се сработим всички заедно като отбор. Това, че не сме допуснали гол значи, че целият отбор сме се справили. Това е едно добро постижение за тима на Септември в момента", сподели защитникът пред "Спортно шоу Гонг".
 
Той коментира, че наличието на колектив е ключово за добрите резултати. "В отбора в момента има колектив. За мен на това се дължат успехите, в българския футбол - колективът е от голямо значение. Надявам се да продължаваме така и в мача с ЦСКА да продължим тази серия. Очаквам всичко. Пълна мобилизация от нашия отбор, треньорският щаб ще даде указанията, ще сме мобилизирани, дано излезем с положителен резултат от този мач", заяви Дюлгеров.
 
"Този отбор винаги ще си го обичам, винаги като излизам ЦСКА ще е предизвикателство и леко странно. Така е било винаги, и преди да отида при червените. Аз обаче съм професионалист и в момента играя за Септември София, искам да ги победим. Оттам нататък чувствата остават, дано и ЦСКА си изпълни своите цели", пожела на съперника Александър.
 
Дюлгеров направи и своя коментар на изненадващото уволнение на Нестор Ел Маестро, с когото и самият той работи през първия дял на шампионата. 
 
"За мен беше доста изненадващо с оглед на това, че оставаше една седмица до началото на първенството. На новия треньор - Любослав Пенев ще му е доста по-трудно да направи това, което иска. Аз не съм усетил напрежение, чисто професионално се е държал. Не мога да преценя каква е причината, но това е решение на ръководството, което мен в момента не ме засяга. Това си е до техните треньори, самите футболисти, дано ни подценят и бъдат изненадани накрая. Такъв треньор като Любослав Пенев не мисля, че ще допусне подценяване и както се казва клишето, да победи, който заслужава повече", каза защитникът.
 
"Дано се получат нещата при нас. Целият отбор да се справи на ниво. Срещу такива отбори, ние излизаме и нямаме какво да губим. Никой няма да ни накаже, че губим от ЦСКА, излизаме мобилизирани, без напрежение, дано да го нямат и младите момчета, точно в такива мачове могат да се доказват, само позитиви може да изкараме. Дано в събота се представим на ниво", пожела играчът на Септември.
 
"Със сигурност програмата е трудна, но тя беше трудна и преди да започнем първенството. Особено първите 2-3 мача, никой не си е представял, че ще имаме 7 точки и без допуснат гол. Вървим във възходящ ред, дано не се отпускаме, това не трябва да ни успокоява. Битката за оценяване тепърва предстои", убеден е Дюлгеров.
 
А възможно ли е нещо повече от борба за оцеляване? 
 
"Далеч е, нека стъпка по стъпка, има доста мачове да се изиграят. Проблем е точковият актив, който първият полусезон момчетата не са успели да реализират. Дано продължим и накрая да дишаме по-спокойно, да не чакаме последния мач и някакви баражи. Въпрос на време е. Съвсем спокойно този отбор може да постигне нещо повече", завърши защитникът.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки