УНИЖЕНИЕ! Барса унищожи Реал насред „Бернабеу" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Суарес с хеттрик, каталунците на шести пореден финал за Купата на краля

УНИЖЕНИЕ! Барса унищожи Реал насред „Бернабеу" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона се класира за шести пореден финал на турнира за Купата на краля, след като разби големия си съперник Реал Мадрид на собствения му стадион „Сантяго Бернабеу“ с класическото 3:0.

С хеттрик за каталунците блесна Луис Суарес, а благодарение на успеха си каталунците изравниха баланса в общата статистика на „Ел Класико“ и вече, също като столичния си опонент, имат 95 победи, при 51 равенства в 241 противоборства.

Едно от ремитата дойде в началото на месеца, когато двата тима фиксираха 1:1 на „Ноу Камп“ в първия полуфинален сблъсък, ала в реванша Барса се възползва от пропуските на Реал преди почивката и нанесе своя удар след нея с три гола за 23 минути!

Иначе срещата започна с няколко последователни нарушения, а първата добра атака бе организирана от гостите.

В осмата минута голямата им звезда Лионел Меси изведе отлично Усман Дембеле и последният центрира, ала след опита на Луис Суарес за успоредно центриране защитник в бяло се намеси и изчисти в корнер.

Не след дълго до такъв стигна и Реал Мадрид, макар и повторенията да показаха, че ъглов удар не трябваше да има, но за щастие на реферите не се стигна до нищо опасно.

Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Винисиус Джуниор падна в пеналта и бе закачен от Нелсон Семедо. Ситуацията бе разгледана със системата за видеоповторения ВАР, а решението бе логично – играта да продължи.

В 18-ата минута отново Винисиус се озова в наказателното поле, където бе намерен от Карим Бензема, ала стреля над целта.

Барселона отговори със светкавична контраатака, но стигна само до корнер, а пет минути по-късно Бензема проби отляво и центрира, след което Жорди Алба сгреши и подари топката на Лукас Васкес, но след това съумя да парира изстрела му.

В 30-ата минута и Барса бе близо до гола, ала нямаше кой да засече успоредното на голлинията подаване на Дембеле.

В 36-ата минута Реал създаде първата стопроцентова голова възможност. Винисиус бе изведен сам срещу вратаря с чудесен пас от Каземиро, който отне в средата на терена, но нападателят се засуети и ударът му бе блокиран.

След това обаче той отново овладя топката и я подаде към Бензема, чийто изстрел от точката за дузпата бе инстинктивно спасен от Тер Щеген.

Секунди след това пак Винисиус бе оставен непокрит, на броени метри пред вратата, но не съумя да нанесе добър удар и прати топката над гредата за щастие на гостите.

Така почивката дойде при нулево реми, което устройваше домакините…

Въпреки това обаче те продължиха да търсят по-настойчиво гола и малко след паузата бяха близо до такова след центриране на Тони Кроос от статично положение, ала отново нямаха късмет.

Барселона отговори с почти същото, след като Меси бе фаулиран от Лука Модрич и центрира, но Жерар Пике стреля с глава над вратата.

Гостите обаче успяха да вкарат така ценния за тях гол малко по-късно, когато Жорди Алба подаде към Дембеле и той напредна в пеналта, след което пусна по земя към Луис Суарес и уругваецът от движение прати топката в мрежата, записвайки се във втори пореден мач след едномесечна суша!

Така Суарес вкара за десети път в „Ел Класико“ и вече изостава само от Сезар Родригес (14) и рекордьорът Лионел Меси (26).

Отговорът на Реал не закъсня и дойде в 62-ата минута, когато Винисиус проби и намери чудесно Лукас Васкес пред малкото наказателно поле.

Испанският национал стреля с плонж и щеше да изравни резултата, ако не бе феноменалната намеса на Тер Щеген.

Последният се намеси решително и в 66-ата минута, когато Дани Карвахал стреля силно по диагонала, а веднага след това Винисиус направи поредния си пропуск, след нов индивидуален рейд.

В ответната атака Барса наказа пропуските на своя съперник. Дембеле бе изведен на фланга и центрира прострелно към наказателното поле, където Рафаел Варан се опита да изпревари Суарес, но в крайна сметка му помогна да отбележи втория си гол в мача.

Третият не закъсня, защото в 73-ата минута уругваецът бе съборен в наказателното поле от Каземиро и сам изпълни дузпата в стил „Паненка“, за да оформи своя хеттрик и да реализира стотното попадение за Барселона през сезона.

То на практика реши крайния изход на срещата и малко след него част от феновете на Реал Мадрид започнаха да напускат местата си.

Така Барселона продължи напред с общ резултат 4:1 и чака на финала победителя от сблъсъка между Бетис и Валенсия, който ще стане известен в четвъртък вечер.

Тогава „прилепите“ ще са домакини след 2:2 в първия полуфинал, докато хората на Ернесто Валверде имат шанс отново да пренапишат историята, като спечелят за пети пореден път Купата на краля.

До момента те са с четири последователни триумфа, колкото имат отборите на Реал Мадрид (1905-1908) и Атлетик Билбао (1930-1933).

Финалът за трофея е на 25-и май в Севиля.

Реал (Мадрид) - Барселона 0:3 (1:4 общ резултат) 
0:1 Луис Суарес 51'
0:2 Луис Суарес 69'
0:3 Луис Суарес 72', дузпа


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ (МАДРИД): 
Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Регулион, Кроос, Модрич, Каземиро, Лукас Васкес, Винисиус, Бензема;

БАРСЕЛОНА: 
Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Жорди Алба, Ракитич, Бускетс, Сержи Роберто, Меси, Дембеле, Суарес;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки