Аугсбург удари по шампионските амбиции на Борусия Д (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Жълто-черните" допуснаха едва втора загуба за сезона, само на три точки от Байерн са

Аугсбург удари по шампионските амбиции на Борусия Д (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аугсбург нанесе сериозен удар по шампионските амбиции на Борусия (Дортмунд), като спечели с 2:1 срещата между двата отбора от 24-ия кръг на Бундеслигата. И двете попадения за домакините отбеляза Жи Дон-Вон (24, 68). Пако Алкасер върна един гол в 81-ата минута.

 
"Жълто-черните" имат едва две загуби от началото на сезона и водят в класирането, но само с три точки пред Байерн, който има мач по-малко. Утре баварците гостуват на Борусия (Мьонхенгладбах). Аугсбург е на 15-а позиция с с 21 т., на шест от зоната на изпадащите.
 
Домакините откриха резултата в 24-ата минута, когато Хаан центрира в наказателното поле, топката се озова в Жи Дон-Вон. Първият му удар бе блокиран от защитник, но при добавката кореецът не сбърка - 1:0.
 
 
В 41-ата минута Дилейни изскочи зад защитата на Аугсбург, но отблизо не успя да отбележи.
 
Борусия допусна втори гол в 68-ата минута. Домакините се възползваха от грешка при изнасянето на топката от страна, Жи Дон-Вон напредна през центъра, финтира двама защитници и с прехвърлящ удар отбеляза за 2:0.
 
"Жълто-черните" отговориха с опасен шут по земя на Бруун Ларсен, но вратарят Кобел спаси. След това в 71-ата минута Рафаел Герейро стреля неточно.
 
 
В 81-ата минута Борусия върна едно попадение. Санчо отне топката и подаде за Гьотце, който с едно докосване продължи към Алкасер, който се разписа за 2:1.
 
В 87-ата минута Гьотце отправи страхотен шут, но отново Кобел показа блестящ рефлекс под рамката и не допусна изравняване.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки