Александър Зверев стигна първи финал за годината

До момента това е много специална седмица и се надявам, че ще успея да я продължа, заяви германецът

Александър Зверев стигна първи финал за годината
Александър Зверев е на един мач от своята първа титла за сезона. Германецът победи британеца Камерън Нори със 7:6(9), 6:3 и така стигна до финала на турнира от категория АТР 500 в Акапулко.
 
"Много съм щастлив да бъда на финала. Това беше целта ми в началото на седмицата. До момента това е много специална седмица и се надявам, че ще успея да я продължа", сподели Зверев, който подобри постижението си от дебютното си участие през 2018-а, когато отпадна от Хуан Мартин дел Потро на полуфинал.
 
Зверев не е загубил нито сет от началото на турнира като в четири двубоя бе пробит едва 2 пъти.
 
Нори се бореше за втория си финал за годината след този в Оукланд, но Зверев бе прекалено класен за него. Германецът доминираше и на първи, и на втори сервис. 
 
Световният №3 бе пробит, когато сервираше за сета при 5:4, но това не попречи на концентрацията му и в тайбрека взе своето. Във втория сет пък един ранен пробив бе достатъчен за успеха.
 
На финала Зверев ще срещне победителя от Джон Иснър и Ник Кириос. Срещу американеца има 5:1 победи, докато с Кириос са си разделили по 3 успеха.
 
"Очевидно и двамата играят невероятно. Ник изигра два последователни изумителни мача. Джон, винаги на тази настилка, е много опасен. Който и да е на финала, ще е трудно", заяви Зверев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки