Лудогорец няма право на грешка срещу Ботев (Вр)

"Орлите" нямат победа от началото на пролетния дял

Лудогорец няма право на грешка срещу Ботев (Вр)

Лудогорец приема Ботев (Враца) в сблъсък от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Шампионите започнаха лошо пролетните двубои в първенството и все още нямат успех на сметката си. Сега обаче срещу тях се изправя доста удобен съперник, срещу когото би трябвало “Орлите” най-после да се върнат на победния път.

В досегашните 5 мача между тези съперници в елита, Лудогорец може да се похвали с отлична статистика. Разградчани нямат нито една загуба, като са записали 4 победи и 1 реми. Освен това Ботев играе доста трудно далеч от дома, като записа 3 поредни поражения в последните си три мача навън, в които допусна 8 гола във вратата си. Така че всичко сочи към лесна победа за “Орлите”, но за целта тимът трябва да покаже по-добра игра от последните си мачове.

Лудогорец все още държи уверено първата позииция във временното класиране. Доскоро изглеждаше, че разградчани няма да имат никакъв проблем отново да спечелят титлата в Първа лига. Лошите резултати напоследък обаче разклатика трона на шампионите, като ЦСКА вече се доближи само на 2 точки зад “зелените”, макар и с мач повече в актива си. Именно заради това за Лудогорец е абсолютно задължително днес да вземе победата, за да си върне преднината от пет точки и спокойствието.

Ботев на този етап изглежда, че ще остане във втората осмица и няма как да се придвижи по-напред до края на редовния сезон. Затова мачът днес не е чак толкова важен за гостите, но пък той носи доста престиж. Играчите на Сашо Ангелов могат да играят без излишно парвежение и това ще им позволи да покажат най-доброто, на което са способни.

Лудогорец няма да може да разчита днес на капитана си Светослав Дяков. Най-вероятно Антони Здравков ще стартира срещата с Илиев на вратата и Сисиньо, Моци, Форстър и Недялков в отбрана. Анисе и Горалски ще са двойката опорни халфове, Марселиньо ще изпълнява ролята на плеймейкър. Вандерсон и Лукоки ще действат по крилата, а на върха на атаката ще бъде Кешерю.

Ботев пък пристига в Разград без контузените Мариан Иванов и Емил Стоев. очаква се на терена да излязат Костов под рамката и Тур, Миланов, Елхи и Васев в защита. Апостолов и Михайлов ще да двамата дефанзивни полузащитници, а Генов и Атанасов ще оперират по крилата. Будинов ще води атаката, а зад гърба му ще бъде Вълчев.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки