ЛУД МАЧ НА "САН ПАОЛО"! Юве надви Наполи и капарира нова титла! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Два червени картона, изпусната дузпа и още много драма на дербито в Неапол

ЛУД МАЧ НА "САН ПАОЛО"! Юве надви Наполи и капарира нова титла! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус направи решителна крачка към осмата си поредна титла в Италия, след като спечели с 2:1 визитата си на преследвача Наполи и дръпна с 16 точки на върха след XXVI кръг на Серия „А“.

„Старата госпожа“ постави и нов рекорд с 26 поредни гостувания без поражение в Калчото, триумфирайки на „Сан Паоло“ в изключително драматичен мач, предложил три попадения, два червени картона, пропусната дузпа и греда.

Домакините започнаха по-силно срещата и удар на Пьотър Желински в началните минути премина опасно близо до вратата на Юве.

След това обаче всичко за Наполи се обърна с главата надолу и то в рамките само на минута. 

В 25-ата директен червен картон получи вратарят на тима Алекс Мерет, който фаулира пред наказателното поле Кристиано Роналдо след груба грешка на Кевин Малкюи.

Последният се опита да върне една топка към своя страж, но твърде слабо и португалската звезда на „бианконерите“ се възползва, за да я чукне встрани, след което бе препънат и домакините останаха с човек по-малко.

Голмайсторът им Аркадюш Милик пък бе изваден от игра, за да може на вратата да застане Давид Оспина, чието първо действие бе да извади топката от мрежата си, тъй като Миралем Пянич изпълни отлично свободния удар и откри резултата в 28-ата минута.



Въпреки това Наполи не се предаде и можеше да изравни веднага след подновяването на играта от центъра, ала след изстрел на Желински топката срещна гредата. 

Впоследствие Ювентус нанесе своя втори и решителен удар, тъй като в 39-ата минута завърналият се след наказание Емре Джан стреля с глава и направи резултата 2:0, макар и с доза късмет, защото топката се отби в защитник на домакините.

Така те се оттеглиха с пасив от две попадения на почивката, но след нея тотално надиграха своя опонент. 

Още в 47-ата минута Миралем Пянич игра абсолютно ненужно с ръка в центъра на терена и получи втори жълт картон, така че численото равенство на терена бе възстановено. 

Не след дълго Наполи успя да върне един гол. Това се случи в 61-ата минута, когато Лоренцо Инсиние изведе с чудесен прехвърлящ пас Хосе Кайехон зад гърба на защитата и испанецът намали резултата – 1:2.

Голът вдъхна допълнителна доза увереност на домакините и те се настаниха трайно в половината на Ювентус. 

Атаките следваха една след друга, но защитата на шампионите показа обичайното си високо ниво. 

В 82-ата минута се стигна до изключително спорна ситуация, след като Фабиан Руиз засече от воле едно центриране и опита да направи ново такова, ала топката се отби първо в гърдите, след което и в ръката на Алекс Сандро. 

Арбитърът на мача Джанлука Роки спря играта, за да се консултира със системата ВАР и сам видя случилото се на забавен кадър, а после посочи бялата точка за радост на домакините.

Зад топката застана капитанът им Инсиние, ала я прати в страничната греда в 84-ата минута и така в крайна сметка Ювентус триумфира.

Италианският шампион остава единствен без загуба във водещите европейски първенства и е на път към пореден рекорд, като вече постави и такъв за брой победи след 26 кръга - 23!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

НАПОЛИ: Алекс Мерет, Кевин Малкюи, Александър Максимович, Калиду Кулибали, Елсейд Хисай, Хосе Кайехон, Алан Маркес, Фабиан Руиз, Пьотр Желински, Лоренцо Инсиние, Аркадиуш Милик;

ЮВЕНТУС: Войчех Шчесни, Жоао Кансело, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Алекс Сандро, Емре Джан, Миралем Пянич, Блес Матюиди, Федерико Бернардески, Марио Манджукич, Кристиано Роналдо;

Наполи – Ювентус 1:2

Червен картон за Алекс Мерет (25') от Наполи
0:1 Миралем Пянич 28'
0:2 Eмре Джан 39'
Червен картон за Миралем Пянич (47') от Ювентус
1:2 Хосе Кайехон 61'
Пропусната дузпа от Лоренцо Инсиние 

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

Нова контузия в Ливърпул - Дарвин Нунес отпадна за Уругвай

Нападателят е с физически пролеми след дербито с Манчестър Юнайтед

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки