Даниел Александров: Годината ми започна добре, дано завърши с титла от световното

"Не ям тесто и сладко, за да вляза в категорията"

Даниел Александров: Годината ми започна добре, дано завърши с титла от световното

Годината ми започва добре, надявам и така да завърши - със златен медал от световното, което ще бъде и олимпийска квалификация, обяни Даниел Александров за втори път в кариерата си грабна приза „Никола Петров” за най-добър български борец при класиците. При дебюта си в олимпийската категория до 77 кг. той стигна до титла в Русе.

 
"Не мога да кажа кой от двата пояса е спечелен по-трудно, но когато взех първия бях по-малък. Сега успехът е доста по-осъзнат. В тази категория се чувствам добре, въпреки че ми се налага да свалям килограми. Нормалното ми тегло е 86 кг, но преди състезание се подлагам на диета, не си позволявам сладки, тестени изделия. Храня се по схема, която изготвя моят личен треньор Денислав Чамишки. И на кого посвещавам този успех”, разкри Александров.
 
На финала той трябваше да се бори с руснака Роман Власов, двукратен олимпийски шампион, но съперникът му получи тежка аркада и не излезе на тепиха.
 
„Това беше мечтан двубой, много исках да се срещнем. Власов е един от най-добрите в категорията. Не се притеснявам от класни съперници. Искам да съм най-добрият, а за да стане трябва да побеждавам най-добрите. Престои европейското следващия месец в Букурещ. И се надявам и там да се представя достойно. Благодаря на Гриша Ганчев, на федерацията, че ни осигуряват отлични условия за подготовка. Така че мислите ни да са насочени само върху това, което правим на тепиха”, сподели още той.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки