Сензациите в пресата: Левски преговаря с Яблонски, ЦСКА чака бг паспорти

Лудогорец вдига Дяков за „Герена“, Ботев Пд дебне Батрович от Етър, Гонзо сменя Акрапович и още…

Сензациите в пресата: Левски преговаря с Яблонски, ЦСКА чака бг паспорти

Сензациите в пресата днес, вторник, 05 март 2019 година:

„Меридиан мач“: Обрат! Левски преговаря с Яблонски за нов договор

Въпреки че до преди три седмици се смяташе, че Левски няма да предложи нов договор на своя стълб в защитата Давид Яблонски, сега нещата са претърпели обрат. Очаква се след дербито с Лудогорец двете страни да седнат на масата и до края на месеца да си стиснат ръцете. Самият футболист има желание да остане на „Герена“. Предишното ръководство на Левски предложи нов контракт на Яблонски, но с минимално увеличение на заплатата. Това логично не се хареса на чеха и неговия агент и двете страни не стигнаха до консенсус. Както е известно, настоящото споразумение с бранителя изтича след края на сезона и в момента той е в правото си дори да подпише предварителен договор с друг клуб. 27-годишният бранител дойде в Левски преди 2 години, с трансфер от Том Томск.Той много бързо се превърна в основен футболист на „сините“, като през миналия сезон дори бе голмайстор на тима, вкарвайки цели 9 гола. През тази кампания успеваемостта му в атака спадна и той има само едно попадение. Играта му в защита обаче е на добро ниво, което го прави много ценен за Георги Дерменджиев.

„Тема спорт“: Лудогорец вдига Дяков за Левски

Лекарският щаб на Лудогорец праби всичко възможно да вдигне капитана на тима Светослав Дяков за сблъсъка с Левски. Мачът на "Герена" е в неделя (10 март) от 17:30 часа. Бившият национал претърпя лека хирургическа интервенция на възпален менискус преди десетина дни. Разградчани се надяват, че той ще е готов и ще може да вземе участие в срещата. Очаква се Дяков да започне пълноценни тренировки от четвъртък и да попадне в групата за двубоя. В средата на терена старши треньорът Антони Здравков разполага още с Абел Анисе, Лукас Саша, Яцек Горалски и Серкан Юсеин. Интересното е, че в последния мач с Ботев Враца Сухия извади от групата Горлакси и Вандерсон. Решението му бе изненадващо, а след мача той обяви, че е негово и че така е преценил. Вандерсон е бил бесен. Очаква се все пак той и Горалски да се върнат сред 18-те за двубоя на "Герена". Срещу врачани Лудогорец записа първа пролетна победа след трите издънки преди това с Верея (0:0), Ботев Пд (1:1) и Черно море (0:1).

„Меридиан мач“: Ботев Пд дебне Батрович от Етър

От Ботев (Пловдив) са хвърлили око на един от качествените чужденци в Първа лига - Велко Батрович. Черногорецът е сред звездите на Етър и прави много силни мачове за „болярите“ от началото на сезона. Батрович премина във Велико Търново през януари миналата година, като още в началото загатна за таланта си, но едва през тази година се превърна в истински лидер. Крилото играе традиционно най-силно в двубоите със силните отбори в първенството. Спортно-техническото ръководство на пловдивчани следи изявите на Батрович във всеки кръг. Ботев ще се опита да привлече черногореца през лятото като свободен агент, тъй като договорът му с Етър изтича и клубът трудно може да го задържи. Батрович вдигна много акциите си и дори се надява да получи повиквателна от националния отбор на Черна гора за предстоящата европейска квалификация срещу България в София на 22 март. Ако това стане, Велко Батрович ще се опита да си уреди трансфер в чужбина през лятото. Но преминаване при „канарчетата“ също е вариант пред офанзивния футболист.

„Тема спорт“: ЦСКА чака бг паспорти за плейофната фаза

ЦСКА очаква двама от играчите си - Евандро и Енрике, да получат българско гражданство около 20 март, когато ще има пауза в първенството заради евроквалификациите на националните отбори. Веднага след това стартира плейофната фаза от шампионата. След като двамата бразилци получат български паспорти, ще спрат да заемат квота извън ЕС. Така без европейски тескерета ще останат само Али Соу и Жеферсон, който лекува контузия. Процедурата за Евандро и Енрике беше стартирана преди повече от половин година, но поради редица причини се проточи във времето по-дълго от очакваното. Армейците извадиха бг паспорт на звездата си Фернандо Каранга през 2017 г. Тогава обаче процедурата бе финализирана доста по-бързо.

„Тема спорт“: При неизпълнение на целта Гонзо сменя Акрапович

Георги Иванов-Гонзо е фаворит за нов старши треньор на Локомотив Пловдив, разбра "Тема Спорт". Той вече е провел разговори с ръководните фактори на "Лаута". До идването му на "Лаута" ще се стигне, ако сегашният наставник Бруно Акрапович не изпълни целите, поставени му от шефовете. В последните седмици той на два пъти е бил привикван на разговор от собственика Христо Крушарски. Последният бе след загубата от Етър. Босненският специалист трябва да спечели седмото място и да изведе тима до финал за Купата на България. Възможно е обаче да се стигне до назначаването на Гонзо и по-рано, ако Локо Пд отпадне на четвъртфинала за купата, където гостува на Етър. Отделно Акрапович е недолюбван и от феновете. Иванов е на изчаквателна позиция за треньорския пост. Интересното е, че Ивайло Петров-Пифа, с когото Гонзо работи на "Герена" и в Черно море, е изгледал на живо победата над Берое. Това само засилва вероятността бившият нападател да се завърне в Локо, откъдето тръгна за големия футбол у нас. Наскоро Георги Иванов заяви, че няма шанс да се върне в Левски. Интересното е, че той реално бе старши треньор на Локомотив Пловдив при Веселин Марешки. Тогава обаче Гонзо изкара на поста 24 часа, преди бизнесменът да го замени с Емил Велев-Кокала. Впоследствие аптекарският бос заяви, че Иванов е бил на проби.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки