БОМБАТА Е ФАКТ! Реал Мадрид аут от Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фантастичен Аякс върна спомена за митичната легенда, избухна с 4:1 на "Бернабеу"

БОМБАТА Е ФАКТ! Реал Мадрид аут от Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аякс поднесе сензацията в Шампионска лига, отстранявайки 13-кратния победител в турнира Реал Мадрид! Испанският колос бе абсолютен доминант в Шампионска лига в последните три години, когато печелеше трофея, но отстъпи в осминафиналната фаза на тазгодишната надпревара пред Аякс с общ резултат 3:5 . Холандският тим загуби на свой терен с 1:2, но в днешния реванш на „Сантяго Бернабеу” показа фантастична игра и заслужено се класира за следващия етап от надпреварата.

Аякс вкара на два пъти преди почивката, а през второто полувреме поведе с 3:0 след уникален гол на Тадич. Попадението можеше да не бъде зачетено, тъй като топката бе излязла в тъч при атаката, но Феликс Брих призна гола. Асенсио отбеляза в 70-ата за 1:3, а Ласе Шьоне вкара за крайното 1:4 в 72-ата минута.



Двубоят започна с домакински натиск и още в третата минута Реал можеше да поведе в резултата, но късметът бе на страната на гостите. Лукас Васкес центрира от десния фланг, Варан на няколко метра от вратата засече с глава, но прати в напречната греда.



В 7-ата минута Аякс нанесе първия си удар. Грешка в централната зона доведе до скоростна атака, Тадич напредна отдясно в половината на съперника, влезе в пеналта и върна за влизащия на скорост Зийех, а мароканецът с точен удар прати в далечния на Куртоа ъгъл за 1:0.

Многоходова комбинация на „кралския клуб” в 12-ата завърши с пас на Кроос за Бензема, французинът обаче не овладя добре и се забави, след което топката му бе избита.



В 18-ата, при центриране отляво, Варан засече топката с гръб към вратата, но не успя да затрудни вратаря. Онана бързо прати в предни позиции, където Тадич направи втората си асистенция. Сърбинът направи самостоятелен рейд през центъра и подаде точно за Нерес, който изпревари Модрич, след което преодоля и Куртоа и прати в мрежата за 2:0.

Четири по-късно, при поредна скоростна контраатака, Нерес можеше да добави нов гол в сметката си, но след техничен удар над Куртоа, кълбото мина встрани от вратата.

Онана парира силен шут от дистанция на Васкес, а в ответната атака Куртоа опази вратата си след  изстрел на Тадич от малък ъгъл.



В 28-ата Солари трябваше да прави принудителна смяна, тъй като Васкес е контузи, като на негово място влезе Гарет Бейл в игра.

Три минути по-късно, при атака на домакините,  Винисиус надбяга Блинд, но би във външната страна на мрежата. Бразилецът обаче получи контузия при удара и треньорът на Реал прибягна до нова смяна, като на мястото на Винисиус влезе Асенсио.



Отбраната на Реал изпитваше сериозни затруднения при атаките на холандците, а в 35-ата защитниците на „белия балет” не успяха да изнесат топката навреме, но Куртоа успя да се намеси класно след удар на Зийех.

В 37-ата Бейл центрира за Бензема, Онана излезе да боксира, но не успя да играе с топката, която бе насочена към вратата, където Таляфико бе на правилното място и изби.



Пет по-късно Гарет Бейл проби отляво, но силният му удар срещна десния страничен стълб.

Реал започна с мощна офанзива след почивката, като в 49-ата Асенсио отправи много опасен удар, като малко не му достигна да върне домакините в мача.

Аякс отвърна бързо и в 51-ата Тадич бе изведен отляво, но стреля в Куртоа.

В 58-ата минута Бензема показа прекрасна техника срещу Зийех, но след това трябваше да стреля от много малък ъгъл и ударът му не намери очертанието на вратата.



Тадич увенча добрата си игра с брилянтен гол в горния десен ъгъл в 62-ата минута. Последва няколкоминутна проверка на видеоповторения, които показваха, че по време на атаката на Аякс топката е излезнала в тъч, но реферът Феликс Брих зачете попадението, въпреки това.

В 68-ата Гарет Бейл получи на чиста позиция, но Онана успя да избие с крак удара му.



Две по-късно Асенсио даде надежда на испанците с красив гол от линията на наказателното поле. Всичко обаче приключи три минути по-късно, когато Ласе Шьоне изпълни фаул, стреляйки директно към вратата. Куртоа не бе добре пласиран и топката го прехвърли, влизайки за четвърти път в мрежата на домакините.

Нов шанс за гол пред Реал се откри в 83-ата след грешка на Де Йонг в отбрана, но Модрич и Бензема не се разбраха и след пас на хърватина Бензема се подхлъзна и не успя да нанесе удар.

Зийех пропусна в 86-ата да вкара пети гол, след като от линията на вратарското поле стреля над вратата.

В добавеното време Начо бе изгонен и Реал доигра мача в намален състав.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки