Добри новини за Ботев Пд - проектът за Колежа пак "оживя"!

Ангажираха проектантите по 5 от частите на стадиона

Добри новини за Ботев Пд - проектът за Колежа пак "оживя"!

Министерството на Регионално развитие и благоустройството одобри Ботев (Пловдив) да кандидатства за заем от Фонда на фондовете, с което да бъде подпомогнато завършването на стадион "Христо Ботев", твърдят колегите ни от "PlovdivDerby". Подобно одобрение на клуба вече дадоха от регионално звено за градско развитие в Пловдив, както и от самия Фонд. На "канарите" предстои да предоставят всички необходими документи и отчети, както и количествено-стойностни сметки, за да бъде разгледано искането им за заем.

Междувременно стана ясно, че проектът за стадион "Христо Ботев" на практика е съживен и вкарването му в оперативна работата е въпрос на време. В момента тече възстановяването на документацията по отделните части на проекта. Арх. Савов, който е и ще бъде главен архитект на стадион "Христо Ботев", вече е ангажирал с Колежа проектантите по 5 от 22-те части на проекта, които трябва да бъдат изготвени сега. Te от своя страна в момента сформират екипите си, с които ще работят по тях.

Това се прави поради две причини. Едната е ясна – това е една от задължителните крачки за подновяване на строителните работи, а другата е – да може Ботев (Пловдив) да набере пълния набор от документи, които трябва да подаде във Фонда на фондовете за отпускането на заем, за който канарчетата кандидатстват. Георги Савов е ангажирал проектантите по частите Архитектура, Конструкции, ВиК, ОВиК (отопление, вентилация и климатизация) и Електрическа.

Въпросните проектанти вече са се заели с възстановяването на документация, след като преди четири години и половина строителството на стадион "Христо Ботев" спря. Освен възстановяването на документацията по някои отделни части може да се наложат и елементи на актуализиране, ако някои норми са се променили с течение на годините. На практика арх. Савов и екипът му от специалисти отварят една затворена доскоро страница и я слагат на мониторите на компютрите си, за да възродят един проект, който бе в кома половин десетилетие.
 

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Ботев (Пловдив) и Хебър завъртяха 0:0 на Коматево

Двата тима така и не успяха да се победят

Ботев (Пловдив) ще подпише с трима на проби

Това призна треньорът на отбора Душан Керкез

Керкез: Ръководството прави всичко по силите си, за да привлече защитник

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха над датския Вейле

Николов: Надявам се Ботев (Пловдив) да бъде трамплин за Европа

Новият нападател на "канарчетата" е ентусиазиран от трансфера си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки