Сензациите в пресата: Берое бетонира Камбуров

Пинто резерва и срещу Етър, Сашо Тонев със специален тренировъчен режим в Ботев и още…

Сензациите в пресата: Берое бетонира Камбуров

Сензациите в пресата днес, сряда, 06 март 2019 година:

„Меридиан мач“: Берое бетонира Камбуров за още един сезон

Легендарният нападател Мартин Камбуров вече официално има договор с Берое за още един сезон. 38-годишният футболист е амбициран да преследва до последно рекорда на Петър Жеков за най-много голове в елита. Шампионът с Локо (Пд) ще остане под Аязмото най-малкото до май 2020 година. В момента той е водещ реализатор за Берое през сезона с 14 попадения, а общата му сметка набъбна до невероятните 217 гола. „Зелено-белите“ подновиха договора и на Александър Цветков. Халфът бе привлечен през лятото на 2018 г. като свободен агент от Черно море и за този период записа 24 срещи с екипа на Берое. 28-годишният футболист успя да си извоюва мястото на неизменна част от състава х на Александър Томаш и отново попадна сред избраниците на националния селекционер Петър Хубчев. Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви, че клубът е в процес на разговори с други футболисти, на които е преценено да бъдат предложени нови договори. В Стара Загора вчера имаше и друга новина. От футболната емблема на града бе освободен нападателят Алфредо Мартинс. Бразилецът не оправда гласуваното му доверие, а единствените му голове с екипа на Берое бяха в двубоя за Купата на България срещу Хебър. Неговият договор е прекратен по взаимно съгласие. При това стечение на обстоятелствата, юношата на клуба Никола Маринов и Мешка ще бъдат алтернативи на Мартин Камбуров в атаката до края на сезона.

„Тема спорт“: Пинто резерва и срещу Етър

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто почти сигурно ще остане резерва във втора поредна среща. Португалецът едва ли ще попадне сред стартовите 11 и срещу Етър в събота, след като записа само 17 минути при 5:1 над Септември. Пинто е на път да загуби титулярното си място след посредственото си представяне в последните месеци. Полузащитникът игра слабо и във вечното дерби (0:1), след което остана резерва срещу Септември. Очаква се Малинов отново да замени португалеца. На другата позиция зад нападателя пак ще действа Тиаго. Интересно е дали Антов ще получи нов шанс за изява след много силното си представяне срещу Септември. 18-годишният талант действаше безупречно в ролята на централен защитник. Ако Любо Пенев реши пак да му се довери, опциите са две - или отново да е в сърцето на ариергарда за сметка на Чорбаджийски или Бодуров, или да бъде използван като човека в предмостието на защитата за сметка на Бикел. На линия за ЦСКА след наказания са Чорбаджийски и Джеси, а след контузии се завръщат Бодуров и Евандро. Понеделник беше почивен ден за целия отбор, а от вчера тренировките бяха подновени. Заради леки проблеми Енрике не се готвеше пълноценно. Има дилема кой да стартира отляво на атаката срещу Етър. Вариантите са Енрике и Евандро, а шансовете им са 50 на 50. Енрике изнесе доста силен двубой със Септември, като се отличи с гол и асистенция и редица други опасни атаки. В лазарета на ЦСКА остава Жеферсон, който евентуално ще стартира пълноценни тренировки през следващата седмица. Не е изключено ляв бек срещу Етър да е новото попълнение Нуно Томаш. Той действаше в центъра на защитата в мача със Септември. Според запознати обаче Томаш е привлечен на "Армията" именно с идеята да бъде използван отляво. Португалецът се пон-рави с позиционирането си и прецизното изнасяне на топката, Правеше впечатление, че Томаш по правило търсеше съотборници с дълги подавания и на практика не сбърка пас. Отдясно в защита за 4-и пореден мач ще стартира 19-годишният Иван Турицов.

„Тема спорт“: Тонев с 15-дневен тренировъчен режим

Последното попълнение на Ботеб Пловдив Александър Тонев ще наваксва изоставането си с индивидуални тренировки. Той не е водил пълноценни занимания от доста дълго време. Последният му официален мач бе през декември 2017-а за италианския Кротоне в Серия А. Последва контузия и операция с доста дълъг период на възстановяване. 15 дни той ще се готви индивидуално с кондиционния треньор на канарчетата Атанас Николов. Очаква се Тонев да дебютира за Ботев след паузата заради евроквалификациите на националния отбор. Бившият футболист на ЦСКА и др. ще е на разположение на старши треньора Николай Киров-Белия за старта на битките в първата шестица.
 
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки