След голяма драма Порто взе скалпа на Рома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалците спечелиха с дузпа

След голяма драма Порто взе скалпа на Рома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Порто взе скалпа на Рома в реванша от 1/8-финалите на Шампионската, побеждавайки с 3:1 след продължения. В редовното време двубоят завърши при резултата 2:1, както бе и в първата среща в Рим. В герои за "драконите" се превърнаха Тикиньо (26), Марега (52) и Телеш (117 - дузпа).

 

Двубоят на "До Драгао" започна много по-добре за домакините, които контролираха събитията на терена от 1-ата минута. 

 

 

Постепенно пред тях започнаха да се откриват и голови ситуации. След няколко пропуска на Ектор Ерера и Хесус Корона, се стигна до откриването на резултата. 

 

Муса Марега пусна великолепен пас към Тикиньо, който отблизо не сгреши, откривайки резултата в полза на драконите. 

 

Отговорът на римляните не закъсня и 10 минути по-късно те получиха дузпа за нарушение на Милитао срещу Пероти. Зад топката застана Де Роси и хладнокръвно отбеляза във вратата на Икер Касияс. 

 

В самия край на полувремето "драконите" можеха отново да поведат, но с пропуск се отчете Ерера. 

 

 

Втората част започна великолепно за домакините, които продължиха да търсят гола и стигнаха до такъв. Корона направи страхотно центриране в накзателното поле, с което намери Муса Марега. Малиецът бе безпогрешен и отбеляза за 2:1.

 

Португалците продължиха да натискат своя съперник, но до гол така и не стигнаха в редовното време, като с пропуски се отчетоха Брахими и Отавио. 

 

Така се стигна до продължения, които пък започнаха по-добре за "вълците". 

 

Пред Един Джеко се откриха две страхотни възможности съответно в 111-ата и 112-ата минута на двубоя, но босненецът се отчете с пропуски.

 

В 116-ата минута Джунейт Чакър посочи бялата точка за дърпане на футболист на Порто в наказателното поле на Рома. Зад топката застана Алекс Телеш, който бе безкомпромисен, правейки резултата 3:1.

 

В добавеното време на продълженията гостите от Рим също имаха претенции за дузпа, но такава в тяхна полза не бе отсъдена след преглед на ВАР.

 

По този начин "драконите" задържаха преднината си и успяха да се класират на 1/4-финалите на турнира, където за последно бяха през сезон 2014/15. 

 
 
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
 
 
Порто: Касийяс, Милитао, Фелипе, Пепе, Телес, Ерера, Перейра, Торес, Корона, Марега, Соареш
 
 
Рома: Олсен, Жезус, Манолас, Маркано, Карсдорп, Нзонзи, Де Роси, Коларов, Дзаниоло, Джеко, Пероти.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки