Чудодейният Оле се самоназначи!

Солскяер върна с усмивка вярата на „Театъра на мечтите“ и си заслужи постоянен договор

Чудодейният Оле се самоназначи!

Сърцата на всички фенове на Манчестър Юнайтед най-после забиха така, както преди оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън.

Един от бившите възпитаници на легендарния шотландец върна вярата и непримиримостта на „Олд Трафорд“.

Върна желанието и тръпката да се гледа мач, които преди това Жозе Моуриньо, Луис ван Гаал и Дейвид Мойс така упорито се опитаха да убият.

Оле Гунар Солскяер го направи с усмивка. Норвежецът зареди всички със своя позитивизъм още с пристигането си и го стори преди паметния реванш на „Парк де Пренс“, в който средната възраст на игралите за гостите бе 23,7 години.

Въпреки десетимата отсъстващи от състава си и домакинската загуба от ПСЖ с 0:2 в първия осминафинал на Шампионската лига, той не спря да повтаря, че Юнайтед има шанс и да дава примери с паметни обрати на отбора.

Същият този тим, който преди идването му бе разкъсван от скандали и изглеждаше примерен с един нулев сезон, а по думите на тогавашния си треньор Жозе Моуриньо се нуждаеше от чудо, за да е в топ 4 на английската Висша лига.

Е, чудото се случи! Убиецът с бебешкото лице за пореден път се оказа златна резерва за „червените дяволи“ и без всякакво съмнение си заслужи постоянен договор на „Олд Трафорд“.

Там, където дълги години  феновете припяваха познатия рефрен, че именно Оле ги прави щастливи, когато нещата не вървят, а сега отново го боготворят.

Това важи и за момчета като Мейсън Грийнууд, Тахит Чонг, Диого Дало, Скот Мактоминей и Андреас Перейра, защото те вкусиха от най-великото усещане – да ликуваш след късна драма на най-голямата сцена в Европа.

Всеки един от тези играчи със сигурност ще дава мило и драго за Оле, защото той им гласува доверие.

Няма нито един футболист, който да не се играе по-добре при него. За Пол Погба бе ясно, той имаше скандали с Моуриньо, но и сред останалите се вижда повече настроение и по-голяма увереност в играта.

Статистиката сочи, че Ромелу Лукаку вкарва гол или прави асистенция на всеки 76 минути след треньорската рокада, а преди това мнозина вече го бяха отписали.

Друг ярък пример е Андреас Перейра, който бе с основна вина за единия от головете на Бърнли при равенството 2:2 в края на януари, но продължи да получава доверие от Оле и му се отблагодари като даде началото за обрата срещу Саутхемптън в събота със страхотен гол за 1:1.

23-годишният бразилец не бе сред най-силните на терена срещу ПСЖ, но със сигурност няма да забрави жеста на Солскяер, който му вдъхна увереност още като го смени в мача с „виненочервените“, а и не го изостави в трудния момент.

Защото в крайна сметка всеки заслужава шанс, стига да има качества, а надали някой може да оспори, че Солскяер притежава такива. 

Видно е, че Алекс Фъргюсън помага със съвети, а и неговият бивш помощник Майк Фелан е сред асистентите на Оле, но най-важното е, че в „Театъра на мечтите“ отново вярват и мечтаят. 

Освен това, едно от футболните клишета гласи, че най-добрата оценка за работата на треньора  са резултатите, а тези на Оле показват 14 победи, две равенства и само една загуба. 

Тя обаче бе заличена по най-добрия начин и Юнайтед вече чака жребия за четвъртфиналите на Шампионска лига, а феновете – постоянния договор за Солскяер.

Емил Арсов, Novsport.com
Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки