Официално: Рома уволни Ди Франческо

Новината идва ден след опадането на тима от Шампионска лига

Официално: Рома уволни Ди Франческо

Италианският клуб Рома обяви официално, че се разделя със старши треньора и бивш играч на тима Еузебио Ди Франческо. Новината за уволнението на специалиста идва ден след отпадането на “вълците” от Шампионската лига. Рома загуби с 1:3 след продължения гостуването си на Порто в реванша от осминафиналите и напусна надпреварата, въпреки че спечели с 2:1 в Рим.

В 87 официални срещи под ръководството на Ди Франческо Рома записа 46 победи, 18 равенства и 23 загуби. Ди Франческо пое “джалоросите” през лятото на 2017 година и през миналия сезон изведе тима до полуфиналите на Шампионската лига. Този сезон обаче не започна добре за “вълците”, които са извън Топ 4 в Серия “А” към днешна дата, загубиха с 1:7 от Фиорентина на 1/4-финалите за Купата на Италия, а миналата събота претърпяха болезнено поражение с 0:3 от Лацио в градското дерби.

Очаква се за временен треньор на Рома да бъде назначен 67-годишният Клаудио Раниери, който наскоро бе освободен от Фулъм. Раниери вече е бил начело на Рома - в периода между септември 2009 и февруари 2011 година. През 2016 година опитният специалист изведе Лестър Сити до сензационното спечелване на титлата на Англия, но през февруари 2017 “лисиците” го уволниха заради слаби резултати.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки