Сашо Ангелов предупреди: Верея е като празна пушка - един път ще гръмне

Ботев Враца приема старозагорци в мач от 25-ия кръг на Първа лига

Сашо Ангелов предупреди: Верея е като празна пушка - един път ще гръмне

Самодейците от Верея притесниха сериозно треньора на Ботев Вр Сашо Ангелов в навечерието на двубоя между двата тима. Мачът е днес от 17:30 часа във Враца. И двата отбора ще опитат да сложат край на сериите си от 3 поредни загуби. За разлика от Ботев обаче Верея не загуби от Лудогорец- 0:0 в първия пролетен кръг. Врачани пък паднаха с 0:2 от лидера в последния мач.

 
Треньорът на домакините Сашо Ангелов направи коментар пред "Тема Спорт" във връзка със срещата днес:
 
"Честно казано, съм изключително притеснен. Верея е странен отбор. Не е разпознаваем, не можеш да ги разбереш как ще играят. Във всеки двубой излизат с различен състав. Това е доста притеснително. Още преди да сте ме питали - за подценяване няма как да говорим. Ние сме отбор, който няма право да мисли снизходително към който и да е съперник. хвърляме се,пък каквото стане. Верея мога да ги сравня с празна пушка. Както е казал народът - поне един път ще гръмне. Дано не е срещу нас. Доволен съм от играта през пролетта, но не и от резултатите. Трябва да ги подобрим", заяви Ангелов.
 
Ботев вече 30 години не е записвал повече от 8 победи в един сезон в елита, Ако спечелят днес, врачани ще изравняват постижението си от 1988/89 г. Тогава завършват 12-и от 16 отбора с баланс 9-8-13.
 
В същото време Верея картотекира нов футболист преди срещата с Ботев. Става въпрос за офанзивния халф Орелиен Нгейтала Аола (24 2.). Всъщност той е познат в България, тъй като е играл за Черноморец Бс през сезон 2012/13 г. Юношата на Сошо записва 7 участия в елита, включително 90 минути срещу Лудогорец (0:3). Нгейтала на практика е откритие на Димитър Димитров-Херо. Впоследствие конгоанецът с френски паспорт е бил част от Амиен Б (17/1), словашките Сенец (32/3) и Нитра (49/2) и за последно Арсенал Киев (15/1).
 
Верея събра група от 18 играчи. Извън нея останаха вратарят Кристиян Кацарев, халфът Сергей Рудика и крилото Станислав Маламов.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки